Netflix v letošním roce utratí za vlastní obsah neuvěřitelnou částku

Netflix v letošním roce utratí za vlastní obsah neuvěřitelnou částku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 13 obrázků
I přesto, že se Netflix topí v dluzích, tak utratí v roce 2020 za vlastní filmový a seriálový obsah víc než v loňkém roce.

Streamovací gigant to nemá mezi narůstající konkurencí jednoduché. Netflix je sice stále streamovací jedničkou, avšak s nástupem Disney+ a chystanou službou HBO Max od konglomerátu Warner Media se jeho pozice nejsledovanější streamovací služby pomalu otřásá. Netflix se už brzy (některé smlouvy ještě pomalu dobíhají) nebude moci opřít o knihovnu filmů a seriálů, které za desítky let vyprodukoval Disney, Warner Bros. a další filmová studia, která tak budují vlastní platformy, a tak musí investovat enormní částky do vlastního obsahu, které v branži streamovacích služeb nemají obdoby.

Raising Dion: Netflix oznámil 2. řadu super-hrdinského seriálu
 

Dle informací investiční banky BMO Capital Markets má v letošním roce Netflix v plánu utratit šílených 17.3 miliardy dolarů za vlastní seriálový a filmový obsah. To je pro informaci o dvě miliardy dolarů více než v loňském roce. Pro porovnaní, Disney má v plánu investovat “pouze“ jednu miliardu dolarů do originálního obsahu na své platformě Disney+. Warner Media pro původní obsah na službě HBO Max vynaloží dvě miliardy dolarů. Stejnou částku pak investuje i společnost NBCUniversal do připravované streamovací služby Peacock.

Netflixu nezbývá nic jiného než financovat vlastní seriálový a filmový obsah, jelikož se z jeho knihovny postupně vytrácí tituly od studií Disney, Warner Bros. a dalších, které mají vlastní streamovací služby nebo streamovací plány do budoucna a nehodlají prodlužovat Netflixu smlouvu na jejich filmotéku. Za rok 2019 vyprodukoval Netflix přes 802 hodin vlastního obsahu, což je nejvíce v historii této streamovací služby. A Netflix nehodlá ani v nejmenším brzdit. Dle predikcí BMO Capital Markets by Netflix v roce 2028 mohl utratit za původní obsah kolem 28 miliard dolarů.

Ovšem rozhazování Netflixu není jen tak. Streamovací gigant sice utrácí neuvěřitelné částky, avšak zároveň má velmi vysoké dluhy, které se každoročně navyšují. Netflix má v současné době dlouhodobý dluh v hodnotě 14.6 miliard dolarů, dodavatelům obsahu dluží přibližně 19.1 miliard a v loňském roce vydal velmi rizikové dluhopisy v hodnotě 2.2 miliard. Pro nás laiky se tyto absurdně vysoké částky mohou jevit jako vrávorající domeček z karet, a tak nezbývá než doufat, že Netflix má své rizikové podnikání pod kontrolou a že ho vzrůstající konkurence postupem času zcela nepotopí.

Příjemnou informací na závěr jsou budoucí plány Netflixu do budoucna. Poté, co Netflix dobyl Ameriku, se snaží dostat i do dalších světových regionů. Počeštění Netflixu nejen z ohledu titulků ale i dabingu budiž tomu příkladem. Kromě jednotlivých států Evropy se Netflix bude snažit v letošním roce proniknout i na asijský trh a začne tím, že expanduje svou službu do Jižní Koreje a bude produkovat korejský seriálový a filmový obsah.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Mysule | 20.01.2020 17:43
Hermi95: Na téma "co máte proti zaklínači" je halda komentářů o pár stránek níž. Ne, fakt to není o tom, že někdo nemá rád fantasy. Tomu seriálu jde objektivně vytknout spoustu věcí a považuju ho za nejpřeceňovanější seriál vůbec. A hlavně nechápu, proč se mu nevytýká to, za co by jiný seriál byl rozcupovaný na padrť. To hnusné CGI, ty lacině vypadající hadry místo krásných, rafinovaných šatů čarodějek, ten trapný SJW casting, ta "úžasná" bitevní taktika, kdy armáda může zůstat v hradu, ale místo toho vyleze kdesi na pole a mlátí se hlava nehlava jak fotbaloví hooligans, to směšné brnění Nilfgaarďanů, ze kterých by měl jít respekt, ale jsou akorát k smíchu, to zbytečné skákání v čase... A není to zdaleka jen o tom, že by potřebovali větší rozpočet. Hnusný design a nelogičnosti by ani miliarda na jeden díl nezachránila.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu