Langdon: Seriál s Robertem Langdonem našel náhradu za Toma Hankse

Langdon: Seriál s Robertem Langdonem našel náhradu za Toma Hankse | Fandíme seriálům
Sony
Zobrazit další 1 obrázek
Už se ví, kdo nově ztvární legendárního profesora symbologie z románů Dana Browna.

Fandové knih Dana Browna se dočkali tří filmových adaptací. Žádná z nich nebyla recenzenty zrovna milovaná, ale všechny byly finančním úspěchem. Nicméně poslední film Inferno z roku 2016 utržil "jen" 220 milionů dolarů, což je oproti Šifře mistra Leonarda velký pokles (Šifra si z kin odnesla více než 758 milionů dolarů) a vzhledem k relativně vysokému rozpočtu také suma na hranici neúspěchu.

Šifra mistra Leonarda: Úvodní epizoda prequelového seriálu už se chystá
 

Není tak divu, že se do dalšího filmu společnost Columbia Pictures moc nežene, ovšem milovníci Brownových románů nemusí smutnit, protože televizní stanice NBC schválila už v lednu tohoto roku pilotní epizodu seriálu Langdon na motivy knihy The Lost Symbol/Ztracený symbol (vyšla jako třetí před Infernem). 

Samozřejmě se nedalo očekávat, že se hlavní role symbologa Roberta Langdona opět ujme Tom Hanks jako v případě filmů (už jen proto, že seriál bude prequelem k filmům) a tak NBC musela hledat vhodného "nástupce". Má ho, je jím australsko-americký herec Ashley Zukerman, který má na kontě několik málo filmů, zatím se zaměřoval spíše na seriály. 

Vidět jsme ho tak mohli v projektech jako Manhattan, Terra Nova, The Pacific, Designated Survivor nebo Boj o moc

Pokud jde o seriál Langdon, tak jak bylo řečeno, ten se inspiroval u třetího románu ze série o Robertu Langdonovi Ztracený symbol (ovšem románová podoba příběhu se odehrává až po Šifře mistra Leonarda) a je zajímavostí, že kniha sleduje dění v rozmezí pouhých 12 hodin. Do centra dění se dostávají zednáři, v příběhu figuruje CIA, samozřejmostí jsou různé rébusy a tajemství a byť někteří označují Poslední symbol za slabší knihu od Dana Browna, tak se z ní i tak stal bestseller. O zápletce seriálu víme jen to, že poslouží jako prequel k filmům a zaměří se na mladého Langdona, kterého si najme CIA, aby vypátral svého ztraceného mentora.

Scénář k pilotní epizodě napíší Dan Dworkin a Jay Beattie, tvůrcem seriálu je pak showrunner Dextera Daniel Cerone. Zatím byl schválen jen pilotní díl a nebylo oznámeno datum premiéry. Je tedy možné, že se NBC rozhodne nedat celé řadě šanci, což by ale byla škoda, přece jen, Brownovy knihy mají velký potenciál.

Úvodní fotografie pochází z filmu Andělé a démoni.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu