Naše planeta a další úchvatné dokumenty Netflixu zcela zdarma a pro všechny

Naše planeta a další úchvatné dokumenty Netflixu zcela zdarma a pro všechny | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 18 obrázků
Netflix v době koronavirové pandemie zpřístupnil své nejlepší dokumenty zdarma ke zhlédnutí na YouTube.

Netflix se rozhodl vypomoct v době koronavirové pandemie všem učitelům a studentům po celém světě tím, že zpřístupnil na oficiálním YouTube kanálu jedny ze svých nejlepších dokumentů. To znamená, že se aktuálně můžete podívat například na dokumentární sérii Our Planet (Naše planeta), která kráčí ve šlépějích cyklu Zázračná planeta a vrací na scénu i osvědčený charismatický hlas Davida Attenborougha coby vypravěče.

Chůva k pohledání: Podívejte se, jak herci vypadají dnes – po letech znovu zahráli úplně první epizodu
 

V osmidílné sérii uvidíte impozantní dosud neviděné záběry přírody, kterých tvůrci docílili díky nejmodernějším technologiím. Nesporné kvality reflektuje i momentální hodnocení na ČSFD, které činí 96 %. Jedinou nevýhodu je absence české lokalizace. I přesto, že na Netflixu si celou dokumentární sérii můžete přehrát s českými titulky, tak na YouTube tato možnost chybí. Dále pak budete ochuzeni o 4K rozlišení.

Co jste možná nevěděli, je fakt, že streamovací gigant vypomáhá učitelům v USA již několik let tím, že jim umožnuje pouštět své dokumentární série ve školách zdarma. Kvůli tomu, že se výuka ve školách přerušuje po celém světě, se Netflix rozhodl pomoct alespoň tím, že několik svých dokumentárních sérií zpřístupnil na YouTube.

Na YouTube kanálu Netflixu si aktuálně můžete zdarma přehrát (Klinutím na název dokumentu budete přesměrováni na YouTube):

 

13th

Provokativní dokument analyzuje boom kriminálních obvinění afroameričanů z trestné činnosti z pohledu politiků, aktivistů a studentů. Snímek, který byl v roce 2017 nominovaný na Oscara, zrežírovala Ava DuVernay (Selma).

 

Knock Down the House (Čerstvý vítr do kongresu)

Zažijte zákulisí voleb do kongresu v roce 2018 v němž čtyři rozhodné ženy, Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Viela, Cori Bush a Paula Jean, bojovaly proti zavedeným politikům.

 

Chasing Choral

Potápěči, vědci a fotografové po celém světě vedou epickou podvodní kampaň, která poukazuje na mizení korálových útesů v důsledku znečištění.

 

Abstract: The Art of Design

Dokumentární série vás přenese za hranice umění, vědy a filozofie designu. Série zabrouzdala do myslí největších světových designérů a představuje nejinspirativnější vizionáře z různých oborů, jejichž práce formuje naši kulturu a budoucnost.

 

Babies (Mimina) – vybrané epizody

Pozoruhodný sběrný dokument režiséra Thomase Balmése mapuje souběžně život čtyř miminek z celého světa od narození po jejich první krůčky. Setkáme se tu se třemi holčičkami – Ponijao, která žije s rodinou a dalšími třemi sourozenci u Opuwo v Namibii; Mari z japonského Tokia a Hattie ze San Franciska – a s chlapcem Bayarjargalem z Mongolska. Režisér, který se pro všechny natáčené rodiny stal rodinným přítelem, zachytil nejen důležitou část života malých človíčků, ale také různorodé zvyky a prostředí, ve kterém tyto děti vyrůstají.

 

Explained (Máme jasno)

Tenhle naučný seriál z dílny studia Vox prozkoumává širokou škálu témat, jakými jsou třeba divoký svět K-popu, nárůst popularity kryptoměn nebo neustále selhávající diety.

 

Our Planet (Naše planeta)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory.

 

Period. End of the Sentence (Menstruace není tabu)

Indické ženy se snaží vysvětlit místní mužské populaci vše, co s sebou menstruace přináší, zatímco zároveň rozjíždí malou výrobnu cenově dostupných vložek.

 

The White Helmets

Během pěti let neustálých válek bylo zabito přes 400 tisíc Syřanů a miliony obyvatel uteklo ze svých domovů. Ti, kteří zůstali, se nacházejí v oblasti bez kontroly vlády, odkázáni na pomoc skupiny dobrovolníků. Skupina záchranářů denně nasazuje své životy, aby zachránili oběti zpoza trosek.

 

Zion

Poutavý portrét Ziona Clarka, mladého wrestlera narozeného bez nohou, který vyrostl v pěstounské péči. Clark začal ve druhé třídě zápasit se svými zdravými vrstevníky.

Zdroj: Coming Soon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu