Stíny v mlze: Režisér Světa pod hlavou točí pro ČT kriminálku z prostředí Beskyd

Stíny v mlze: Režisér Světa pod hlavou točí pro ČT kriminálku z prostředí Beskyd | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit dalších 9 obrázků
ČT představuje nový kriminální seriál v hlavní roli s Petrou Špalkovou, Jiřím Vyorálkem a Jaroslavem Pleslem.

Koronavirová pandemie postihla na začátku března i nový kriminální seriál Stíny v mlze od režiséra Radima Špačka (Svět pod hlavou, Zlatý podraz). První tři dny točili filmaři v březnu, poté muselo být natáčení s hygienických důvodů přerušeno. Aktuálně probíhá natáčení ke třetímu dílu z celkových dvanácti, který se odehrává v pohoří Beskyd. Za scénářem stojí Zdeněk Zapletal, který s Radimem Špačkem již spolupracoval na seriálu Život a doba soudce A. K. Nový seriál z dílny České televize by měl být dotočen na konci letošního roku.

Léto na Nově ve znamení sitcomů, marvelovek a premiéry krimi seriálu Policie Chicago
 

Podle tvůrců je seriál zprávou o současné společnosti. Dvanáct hodinových dílů zavede diváka do prostředí nejrůznějších sociálních skupin. Od dětského gangu ze sídliště a youtuberů, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře. V hlavních rolích se představí Petra Špalková (Pustina), Jiří Vyorálek (První republika), Jaroslav Plesl (Zkáza Dejvického divadla) a Miroslav Hanuš (Modelář). K titulní postavě se Petra Špalková vyjádřila takto: „Magda Malá je kriminalistka v hodnosti kapitána. Je to věrný a hodný člověk s analytickou myslí. Pečlivá a důsledná, lpí na detailech. Vedle své práce je bezmezně oddaná své rodině.

Režisér Radim Špaček o svém seriálu říká: „Toto je první seriál, dvanáctidílný, který dělám celý sám. Vždy jsem se o režii dělil s kolegy, díky čemuž bylo více času. Teď mám za celé dílo a to, jakým obloukem odvyprávím děj, odpovědnost jenom já. Už mám za sebou seriál Život a doba soudce A. K. s Robertem Sedláčkem a Bohdanem Slámou, jehož scénář napsal Zdeněk Zapletal, takže s jeho tvorbou mám zkušenosti a mám v něj velkou důvěru i teď se Stíny v mlze. Vím, že nikde nic neošidí, dodává přesah a výsledek není čistou žánrovou záležitostí. Nepůjde jen o vyšetřování.“ Na jeho slova navazuje kreativní producentka Kateřina Ondřejková: „Seriál dává velký prostor osobním linkám hlavních hrdinů. Kdo jsou, jaké mají životy, co prožívají, když nehledají „stíny v mlze“. To jsou elementy, které jsme v českém seriálu zatím moc neviděli. Zároveň jsem chtěla, aby hlavní postavou byla žena kriminalistka. Zajímá mě, jestli žena, matka, manželka může skloubit osobní život s takto náročnou prací.

V galerii si můžete prohlédnout první dvě promo fotografie ze Stínů v mlze a nejvýraznější role Petry Špalkové.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

val | 12.12.2021 16:23
Pokud vím,seriál byl točený v Jeseníkách,okolí Malé Morávky.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu