The Mandalorian: Podle studie jde o divácky nejžádanější seriál poslední doby

The Mandalorian: Podle studie jde o divácky nejžádanější seriál poslední doby | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 17 obrázků
The Mandalorian byl nepochybně velice populární seriál, podle studie se však jednalo o zdaleka nejočekávanější příspěvek na všech streamovacích platformách. 

The Mandalorian byl jeden z nejočekávanějších seriálů konce loňského roku a popularita tohoto více syrového náhledu do špinavých zákoutí světa Star Wars zdaleka neutichá. Bylo navíc zjištěno, že The Mandalorian byl v době své premiéry zdaleka neočekávanější projekt napříč streamovacími platformami, statisticky stojící vysoko nad konkurencí. Čísla poskytla studie společnosti Parrot Analytics, která se zaměřila na popularitu seriálů na streamovacích službách Netflix, Disney +, HBO Max, Apple TV+ nebo také Peacock.

The Mandalorian 2: Fanoušci se můžou těšit na hranou podobu Ahsoky Tano
 

Podle studie byla očekávání Mandaloriana, který měl premiéru 12. listopadu, pětapadesátkrát vyšší než ostatní projekty, které byly vydány stejný týden. Pochopitelně za to může především značka, Hvězdné války zkrátka stále táhnou a příslib vůbec prvního hraného seriálu z tohoto světa, který se zaměří na oblíbené námezdní lovce z řádu Mandalorianů, byl pro fanoušky až příliš lákavý. Jon Favreau aktivně usiloval o vydávání jednotlivých epizod po týdnu, čímž Disney udržoval aktivní zájem o seriál v průběhu dvou měsíců. No a nezapomeňme na odhalení roztomilého Baby Yody na konci první epizody, které naprosto zbořilo internet a zájem o seriál dále raketově rostl. Seriál si k tomu všemu užíval pozitivních ohlasů ze stran kritiků i fanoušků, získal 15 nominací na cenu Emmy včetně kategorie Nejlepší dramatický seriál.

Co se týče úspěšných seriálů na jiných streamovacích službách, Apple TV+ na konci loňského roku zaskóroval s hitem For All Makind, See a Dickinson. Služba zaznamenala o téměř patnáctkrát větší zájem o vydané seriály, než je průměrná hodnota. HBO Max se činilo s nabídnou pro děti, úspěch zaznamenaly především Looney Toones Cartoons, služba si užívala devětkrát vyšší zájem, než je průměr. Služba Peacock zaznamenala šestkrát vyšší zájem s projety jako Brave New World nebo Intelligence. Disney + kromě Mandaloriana v té době zabodovalo i s High School Musical: The Musical: The Series nebo s dokumentárním seriálem The World According to Jeff Goldblum. Prokázalo se ale, že než přijdou na řadu minisérie od Marvelu (Falcon a Winter Soldier, WandaVision), je základním stavebním kamenem pro Disney + značka Star Wars.

Zde přikládáme přehledný graf společnosti Parrot Analytics, v galerii pak dále nabízíme fotky z natáčení seriálu s jednotlivými režiséry, mezi nimi především Taika Waititi, Bryce Dallas Howard a Robert Rodriguez. 

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu