Arrowverse: Komiksové univerzum ze světa DC nejspíše mění svůj název

Arrowverse: Komiksové univerzum ze světa DC nejspíše mění svůj název | Fandíme seriálům
The CW / Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Televizní stanice CW sdílela trailer ukazující budoucnost jejího propojeného komiksového vesmíru a u toho se pochlubila s prvními záběry z očekávaného seriálu Superman & Lois.

Gigantický úspěch filmového provázaného vesmíru z dílen Marvelu, MCU, se během poslední dekády pokoušela napodobit celá řada sérií a značek. A to i na televizním poli, kde se pravděpodobně největší popularitě těší další univerzum postavené na komiksech - a to tzv. Arrowverse. Jak již napovídá samotný název, počátek superhrdinské franšízy se datuje osm let zpátky k sérii Arrow, jejíž úspěch zažehl dalších sedm řad, a co je důležitější, spolu s nimi i celou řadu souvisejících seriálů, které prozkoumávají osudy dalších hrdinů ze stáje vydavatelství DC.

Od roku 2012 a první řady Arrowa uběhla dlouhá doba a spolu s ní se celý Arrowverse čím dál tím více rozrůstal a původního hrdiny se týkal méně a méně. Na scénu se mezitím dostali další aktéři jako Flash, Supergirl, Batwoman nebo Black Lightning. Původní seriál pak letos přišel se svou poslední řadou, která zaznamenala i odchod ústřední postavy. Nastala tedy situace, kdy již Arrowverse se samotným Arrowem vlastně nemá tolik společného. Jako problém to očividně vnímá domácí stanice The CW, která se nyní název zdánlivě rozhodla změnit.

Flash: Trailer na 7. řadu naznačuje, jak se hrdinovi vrátí jeho schopnosti
 

Nebo to alespoň vyplývá z nově vydaného traileru, který láká na všechny budoucí projekty značky, přičemž samotný vesmír popisuje názvem The CWverse (tedy v překladu vesmír The CW). Pohnutky za změnou názvu jsou nejspíše logické, nastává však otázka, jak moc se nové jméno uchytí - výraz Arrowverse je totiž již poměrně vžitý napříč fanouškovskou základnou i televizní sférou obecně.

Kromě nového pojmenování každopádně ukázka přináší i další zajímavé novinky - jmenovitě záběry z aktuálně chystaných seriálů, mezi kterými nechybí ani vůbec první pořádný pohled na připravovanou sérii Superman & Lois, ve které si hrdina založí rodinu a snaží se ji balancovat se svými superhrdinskými povinnostmi. Trailer můžete zhlédnout níže.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu