The Right Stuff: Nový seriál divákům přiblíží první lety do vesmíru

The Right Stuff: Nový seriál divákům přiblíží první lety do vesmíru | Fandíme seriálům
Disney+
Zobrazit dalších 15 obrázků
Novinka od Disney+ se vydá mezi astronauty, kteří stali členy vermírného programu Mercury.

Předplatitelé Disney+ se koncem října podívají do vesmíru prostřednictvím druhé řady Star Wars seriálu The Mandalarion, ale ve stejný měsíc (9. 10.) budou také moct sáhnout po alternativě, kterou nabízí The Right Stuff. Než americký astronaut Neil Armstrong stanul jako první člověk na Měsíci, předcházel této historické události první vesmírný program Mercury (následovaly programy Gemini a Apollo), který si kladl za cíl dostat člověka na oběžnou dráhu Země a bezpečně jej dopravit zpět.

Příběh The Right Stuff se odehrává v roce 1959, kdy je studená válka v plném proudu a vesmírným závodům dominuje Sovětský svaz, zatímco nejlepší inženýři v USA odhadují, že dostat jejich člověka do vesmíru zabere několik desetiletí. Na uskutečnění ale dostávají jenom dva roky.

Seriál přiblíží program Mercury, který probíhal v letech 1958 – 1963 a zaměří se na budoucích sedm astronautů a jejich rodiny, které se vyrovnávají s nově získanou slávou a rizikem, jež podstoupí. Sedmičku tvořili stíhací a zkušební piloti, jimiž byli Alan Shepard, John Glenn, Virgil Ivan „Gus“ Grissom, Gordon Cooper, Wally Schirra, Scott Carpenter a Donald Kent „Deke“ Slayton. Glenn a Shepard jsou jádrem seriálu. Jejich vzájemné zápolení o to, kdo se jako první dostane do vesmíru, téměř ukončilo celý program.

For All Mankind: Upoutávka na druhou řadu láká na ozbrojené kosmonauty
 

Jake McDorman (Americký sniper) hraje Sheparda, jenž se stal 5. května 1961 prvním Američanem ve vesmíru. Následoval jej Grissom, do něhož se vtělil Michael Trotter (seriál Útěk za svobodou). Glenna, který se jako třetí vznášel ve vesmíru, ztvárnil Patrick J. Adams (seriál Kravaťáci). Menšího potížistu Carpentera hraje James Lafferty (seriál One Tree Hill). Dalšího člena skupiny Schirru ztělesnil Aaron Staton (seriál Narcos: Mexico). Rolí Coopera, jenž úspěšně završil program Mercury a Slaytona (kvůli zdravotní nezpůsobilosti byl z programu vyřazen, ale svou šanci ještě později dostal) se zhostili Colin O´Donoghue (seriál Bylo nebylo) a Micah Stock (seriál Bonding).

Role manželek astronautů si rozebraly Nora Zehetner (Annie Glenn), Shannon Lucio (Louise Shepard), Eloise Mumford (Trudy Cooper), Rachel Burttram (Betty Grissom), Jade Albany Pietrantonio (Rene Carpenter), Laura Ault (Jo Schirra) a Victoria White (Marge Slayton).

Seriál má osm epizod a vychází ze stejnojmenné knižní předlohy autora Toma Wolfea z roku 1979. O čtyři roky později se jeho dílo dočkalo celovečerního filmu, kde se v rolích astronautů objevili Ed Harris, Fred Ward, Scott Glenn, Dennis Quaid, Lance Henriksen, Scott Paulin a Charles Frank. Níže si můžete přehrát trailer a první klip ze seriálu.

Zdroj: Slash Film

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu