Hra o trůny: Tvůrci se museli HBO doprošovat , aby je nechalo natočit jednu z klíčových scén

Hra o trůny: Tvůrci se museli HBO doprošovat , aby je nechalo natočit jednu z klíčových scén | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jedna ze stěžejních bitev se mohla odehrát mimo kamery. Tvůrci seriálu o ni bojovali s vedením HBO.

Devátá epizoda druhé série Hry o trůny (Game of Thrones) byla ve své době vrcholem televizní produkce. Celý díl se soustředil na epickou Bitvu na Černovodě, kde se námořní ofenzíva Stannise Baratheona střetla s vojsky vedenými Tyrionem Lannisterem, jenž bránily napadené Královo přístaviště. Epizoda nazvaná Oheň a voda ukázala, že epické bitvy nejsou již nadále výsadou pouze vysokorozpočtových blockbusterů. Tvůrci David Benioff a D.B Weiss museli ale svést vlastní bitvu, tentokrát s programovým vedením společnosti HBO, která chtěla bitvu ze seriálu vystřihnout, nebo ji alespoň nechat proběhnout mimo kamery.

Hra o trůny: TOP 5 soubojů, které se blíží realitě
 

Vanity Fair zveřejnilo výňatek z nadcházející knihy Fire Cannot Kill a Dragon autora Jamese Hibberda. Úryvek se zaměřuje na náročná jednání Benioffa a Weisse s tehdejším ředitelem programové sekce u HBO, Michaelem Lombardem, přičemž problém byly nejen nutné vyšší náklady na produkci celé epizody, ale i fakt, že Hra o trůny byla do té doby známá jako konverzační dramatický seriál s fantasy prvky, do kterého se velké bitvy nehodí. Dan Weiss přiznal, že při přípravě druhé řady byli s Benioffem z Bitvy na Černovodě nervózní. Dlouho se údajně mluvilo o tom, že by celá bitva proběhla čistě na souši, nebo snad dokonce mimo kamery. Tvůrci přiznali, že doslova škemrali na kolenou u Michaela Lombarda, aby jim povolil alespoň tuhle jednu. Ten nakonec přidal na produkci dané epizody celkem 2 miliony dolarů. George R. R. Martin, autor knižní předlohy, který se chopil scénáře pro epizodu, musel celou bitvu výrazně okleštit. Ani to ale nemuselo stačit. Původní režisér epizody chtěl celou bitvu o hodně zkrátit, protože zkrátka nevěřil, že s takovým rozpočtem by bylo její natočení možné. Později byl ale na režijní post dosazen režisér Neil Marshall (Hellboy, Centurion), který měl s natáčením velkých akčních scén za poměrně málo peněz zkušenosti.

Bitva na Černovodě je dodnes považována za jednu z nejlepších bitev, které Hra o trůny přinesla a fanoušci mohou být rádi, že se tvůrcům podařilo prosadit si svou.

Ve videu si můžete připomenout Tyrionovu motivační řeč, kterou se snaží nabudit vojáky k obraně města poté, co král Joffrey strachem uteče. V galerii pro vás máme sadu výjevů z epizody.

Zdroj: Vanity Fair

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu