Zájem o komiksové seriály už není tak velký, DC Universe to vzdává

Zájem o komiksové seriály už není tak velký, DC Universe to vzdává | Fandíme seriálům
DC Universe
Zobrazit dalších 13 obrázků
DC Universe mizí v propadlišti dějin, animovaná Harley Quinn našla nový domov.

Streamovací služba DC Universe, která nabízela původní seriály inspirované komiksy od DC, mění podobu a již dále nebude nabízet seriály jako Titans, Doom Patrol či Harley Quinn. Studio Warner Bros. oznámilo, že se DC Universe změní na platformu DC Universe Infinite, jež bude primárně zaměřená na předplatné digitálních komiksových sešitů.

Marvel’s 616: Dokumentární série ukáže zákoutí a dopad tvorby Marvelu
 

Již vloni po spuštění HBO Max (coby největšího vyzyvatele Netflixu a Disney+) jsme kroutili hlavou nad tím, proč Warneři zachovávají vícero streamovací podslužeb. Jako by nestačilo, že po celém světě existuje nespočet různých variací HBO (HBO Max, HBO Now, HBO Go). Od té doby si ale Time Warner spočítal, že platforma zaměřená pouze na komiksové seriály od DC prostě ekonomicky nefunguje a raději celou svou komiksovou seriálovou tvorbu přesunul na HBO Max, případně na stanici The CW.

Nejnovějším komiksovým seriálem DC, který se dočká další řady, je přisprostlá animovaná Harley Quinn s hlasem Kaley Cuoco (Teorie velkého třesku), jejíž třetí sérii odkleplo HBO Max. HBO Max se aktuálně stalo domovem i pro další seriály z DC Universe. Streamovací služba nabízí všechny řady titulů Young Justice, Titans, Doom Patrol a první sérii Stargirl. Druhá série Stargirl pro tuto chvíli míří na stanici The CW. Animovaná série Young Justice fasuje čtvrtou sezónu, která si odbyde premiéru během příštího roku.

Platforma DC Universe Infinite odstartuje v lednu příštího roku v USA a nabídne přes 24 tisíc komiksových sešitů od DC. Během léta by měla služba expandovat na globální trh. Platforma bude dostupná na operačních systémech iOS a Android za cenu 7.99 dolarů měsíčně (cca 185 Kč) a 74.99 dolarů za roční předplatné (cca 1700 Kč). Uvidíme, zda se komiksová služba dostane i do Česka a na Slovensko.

Z pohledu českého fanouška stažení DC seriálů ze služby DC Universe v tuhle chvíli mnoho neznamená. Jak už bylo řečeno, jednotlivé série byly přesunuty na HBO Max nebo na The CW a pokračují dál, v Česku následně jednotlivé DC seriály přebírají HBO Go nebo Netflix. Do budoucna by zrušení služby nicméně teoreticky mohlo znamenat nižší míru nově schválených komiksových seriálů. Uvidíme.

Zdroj: Variety, Screenrant

Foto: DC Universe

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu