Přátelé: Kolik peněz vlastně dlužil Joey Chandlerovi

Přátelé: Kolik peněz vlastně dlužil Joey Chandlerovi | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Chandler Bing svému nejlepšímu kamarádovi během tří let uhradil pořádný balík.

Přátelé mají bezpochyby jednu z nejoddanějších fanouškovských základen napříč seriálovým spektrem. A čas od času se ukáže, že jsou fanoušci ikonického sitcomu skutečně vynalézaví a schopní přijít na opravdu zajímavé poznatky. Nově se jednomu nadšenému divákovi podařilo spočítat, kolik peněz přesně dlužil Joey (Matt LeBlanc) svému nejlepšímu kamarádovi Chandlerovi (Matthew Perry).

Během velké části deseti řad Přátel je Joey nepříliš úspěšným hercem, který si vydělá pouze zřídka, v mnoha případech je za jeho útratu tudíž zodpovědný právě Chandler. Mnoho diváků si kladlo otázku, jaké hodnoty jeho dluh vlastně dosáhl. V osmé řadě Chandler zmíní, že Joeyho v té době živil kolem 3 let. Za tuto dobu by pak podle fanouškovského výpočtu Joeyho dluh překračoval závratných 114 000 dolarů.

Největší část Chandlerovy finanční podpory tvoří především nájem. V dnešní době by podobný třípokojový, který se nachází v poměrně drahé newyorské čtvrti Greenwich Village, vyšel na nějakých 5000 dolarů měsíčně, což by v 90. letech při započítání inflace činilo přibližně 3500 dolarů měsíčně. Joeyho polovina pronájmu by tedy za tři roky vyšla na 63 000 dolarů.

Přátelé: Kolik kávy oblíbená partička během deseti sérii vypila?
 

Základní potřeby pro bydlení autor výpočtu odhadl na 1000 dolarů za rok, Joeyho podíl za tři roky tudíž činí 1500 dolarů. Telefon a kabelová televize by při započítání inflace vyšla na nějakých 70 dolarů za měsíc, což pro Joeyho ve výsledku znamená dalších 1260 dolarů. Chandler pak rovněž platil Joeyho hodiny herectví a focení, což podle autora přidává dalších 4000 dolarů. Aktuální hodnota tedy činí 69 760 dolarů.

Obrovský faktor však tvoří výdaje za jídlo. Joey je známý svým nemalým apetitem, celá ústřední skupinka postav poměrně pravidelně jí v různých podnicích a kromě toho Chandler Joeymu dává peníze i na rande. Spolu se základními potravinami fanoušek Joeyho týdenní spotřebu odhadl na 250 dolarů za týden, což dohromady za tři roky dává obrovských 39 000 dolarů. Při započtení této hodnoty dostaneme 108 760 dolarů. 

K tomu je nakonec třeba přičíst i události čtvrté řady, ve které oba kamarádi přijdou o všechen nábytek. Jeho náhrada vyšla na dalších 5 500 dolarů. Závěrečná částka za pouhé tři roky tedy činí 114 260 dolarů, což by při započtení inflace v dnešní době znamenalo více než 4 000 000 korun. Kde takovéto peníze na placení za kamaráda Chandler našel, je již jiná otázka.

Na závěr si můžete připomenout nejlepší momenty tohoto populárního dua.

Zdroj: BuzzFeed, ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu