Nevíte, co si na streamu vybrat? Netflix testuje kontinuální vysílání ve stylu televize

Nevíte, co si na streamu vybrat? Netflix testuje kontinuální vysílání ve stylu televize | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Televizní anténu jste v době streamovací ustřihli, ale občas vám chybí klasické lineární vysílání? Možná se jej v případě Netflixu brzy dočkáte.

Streamovací gigant Netflix to zkouší postaru a ve Francii testuje klasické lineární vysílání. Proč? Neboť někteří uživatelé nadávají na to, že jsou přehlceni obsahem a nedokáží se rozhodnout, co si mají pustit. Z tohoto důvodu jim Netflix nabídne pomocnou ruku a naservíruje jim výběr z filmotéky. Důvodem budiž i fakt, že konkurence na poli streamovacích služeb je obrovská a Netflix si chce za každou cenu udržet každého předplatitele. Zmíněný lineární formát by mohl dopomoci k tomu, že budou spokojenější i tradičnější diváci, kteří jsou navyklí na staré pořádky. Nový kanál nese název Netflix Direct, vysílá čtyřiadvacet hodin denně a bez reklam. Nutno zmínit, že formát vysílání se liší od dříve představeného "náhodného přehrávání". Ten má v sobě zabudovaný algoritmus beroucí v potaz vaší historii a pokouší se uživateli nabídnout tituly nejbližší jeho předpokládanému vkusu. Netflix Direct toto nenabízí a vysílá shodný obsah všem zájemcům.

Netflix

Oficiální vyjádření Netflixu k novému formátu zní takto: "Ať už vám chybí inspirace, či se s Netflixem teprve seznamujete, nyní máte možnost okusit obsah bez toho, aniž byste museli vyhledat konkrétní titul. Můžete se tak nechat překvapit rozmanitostí a bohatostí netflixovské knihovny."

Kanál Direct v tuto chvíli není dostupný v celé Francii, nýbrž pouze jen v některých regionech. Do konce roku by však mělo dojít k rozšíření této služby po celé zemi. Ve vysílání budou moci diváci nalézt jak francouzské tituly, tak i kousky ze zbytku světa. Jak se lineární formát osvědčí, to je zatím ve hvězdách, ale je patrné, že mrmlajících předplatitelů asi nebude úplně málo, tudíž projekt by nemusel mít krátkého trvání. Na první pohled se tento počin jeví jako krok zpět, ale na druhou stranu je sympatické, že se Netflix snaží uživatelům vyhovět.

Zdroj: Variety, Slashfilm

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu