Hra o trůny: Emotivní scéna s Hodorem bude v knize jiná

Hra o trůny: Emotivní scéna s Hodorem bude v knize jiná | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Autor knižní předlohy Hry o trůny se vyjádřil k tomu, jakou bude mít v jeho knize podobu vyvrcholení Hodorova příběhu.

Mezi jeden z nejpřekvapivějších a smutných momentů Hry o trůny (Game of Thrones) patří smrt Hodora (Kristian Nairn), oblíbeného nemluvného obra, který v seriálu dovedl říct jen své jméno. Naposledy se s ním diváci mohli setkat v páté epizodě šesté série, ve které byl zabitý, a zároveň v ní byla celé jeho postava vysvětlená. Autor zatím nedokončené knižní předlohy, spisovatel George R. R. Martin, nyní v nové knize Fire Cannot Kill A Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of an Epic Series od Jamese Hibberda prozradil, že v jeho knižní verze bude Hodorova smrt odlišná.

Připomeneme, že v seriálu Hodor zemřel, když držením dveří zdržoval postup nemrtvých a zachránil tak Brana a Meeru Reed. Bran ale zároveň jeho podvědomí nechtíc vrátil v čase do doby, když byl mladší a způsobil, že Hodor už v budoucnu nedokázal říct nic, kromě svého pojmenování - to vzniklo opakováním rozkazu “hold the door”, tedy, aby dospělý Hodor držel dveře před nemrtvými.

Co k tomu měl říct Martin? “Myslím, že se jim to hodně povedlo, ale v knize budou odlišnosti. Udělali to dost fyzicky - “držet dveře” (hold the door) Hodorovou silou. V knize Hodor ukradl z krypty jeden starý meč. Bran se do něj vtěluje a cvičí s jeho tělem, protože on sám už dřív trénoval v boji s mečem. Takže říct Hodorovi “drž ty dveře” znamená spíš “drž tohle místo” - ve smyslu braň ho až přijdou nepřátelé - a Hodor s nimi bojuje a zabijí je. Je to trochu jiné, ale stejná myšlenka,” popsal spisovatel, jak plánuje Hodorovu oběť koncipovat v dalším díle jeho knižní fantasy ságy.

Co na odlišné pojetí momentu říkáte? Které vám přijde lepší? Pro připomenutí si níže můžete pustit seriálovou verzi Hodorovo smrti, v galerii pak najdete fotky ze seriálu s touto postavou.

Zdroj: Screen Rant, foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu