The Underground Railroad: Podzemní železnice na otrokářském Jihu brzy ožije

The Underground Railroad: Podzemní železnice na otrokářském Jihu brzy ožije | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Zobrazit dalších 9 obrázků
Ačkoliv se jedná o alternativní historii, pořád se otrokům v době před americkou občanskou válkou nežije na Jihu zrovna dvakrát dobře.

Oceňovaný režisér a oscarový scenárista Barry Jenkins (Moonlight) v minulosti opakovaně potvrdil, že dokáže mistrně převést do filmové podoby silná témata z kvalitních knih. Není tedy divu, že i minisérie The Underground Railroad vychází z knižní předlohy. Tu má na svědomí Pulitzerem ověnčený spisovatel Colson Whitehead, přičemž hutný román vyšel i v českém překladu pod názvem Podzemní železnice. V hlavních rolích výtečně vypadající minisérie se představí Thuso Mbedu, Chase W. Dillon a Joel Edgerton.

Amazon Prime
The Underground Railroad

Whitehead napsal poutavou románovou ságu z dob otrokářství na americkém Jihu, přičemž se pohybuje v (sub)žánru alternativní historie. V centru dění se ocitá Cora, otrokyně na bavlníkové plantáži, kde lidé žijí v příšerných podmínkách. Vede se jí ještě o něco hůř než ostatním, protože ji odvrhla i černošská vesnice. Caesar, otrok, kterého páni nedávno přikoupili, vypráví Coře o podzemní železnici a přesvědčí ji k riskantnímu útěku na sever. Podzemní železnice nepředstavuje jen historický krycí název pro síť tajných cest, dráha tu získává i fyzickou podobu. Strojvůdci skutečně obsluhují ilegální podzemní tratě a tunely.

Ačkoliv stále netušíme, kdy přesně minisérie dorazí na službu Amazon Prime Video, máme alespoň možnost podívat se na další upoutávky, které nedávno Jenkins vypustil do světa.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu