Nepublikovaná díla autora Jurského Parku startují cestu do televize a kin

Nepublikovaná díla autora Jurského Parku startují cestu do televize a kin | Fandíme seriálům
Universal Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Michael Crichton zanechal dostatek rukopisů pro vývoj řady adaptací.

Spisovatel Michael Crichton zemřel v roce 2008, leč jeho odkaz v popkultuře trvá dodnes. Děje se tak zejména díky dinosaurům prohánějícím se v kinech od devadesátých let až do dnešních dnů. Aby jeho odkaz zůstal naživu, produkční společnost CrichtonSun, spravující rovněž jeho pozůstalost, podepsala dohodu s firmou Range Media Partners. Toto spojení by mělo přinést divákům hned několik adaptací dosud nevydaných Crichtonových rukopisů. Cílem jsou jak televizní obrazovky, pro které se má nastartovat vývoj několika projektů, tak stříbrné plátno s prozatím jedním plánovaným filmem.

Názvy nebo popis chystaných adaptací k dispozici nejsou. Pokud se skutečně jedná výhradně o práce nezveřejněné, nemá vlastně smysl se dohadovat. V CrichtonSunu však nelenili ani v letech minulých. V roce 2017 vyšla kniha Dračí zuby z prostředí hledání prehistorických fosilií napsaná ještě v sedmdesátých letech. Můžete se dočíst, že jde o jakéhosi “předchůdce“ Jurského Parku, tudíž potenciál k realizaci existuje. Minulý rok vyšel román The Andromeda Evolution, sequel knihy Kmen Andromeda. V roce 2011 byl vydán thriller Micro, kterého se ujalo studio DreamWorks, ale už několik let nejsou zmínky, že by se kolem této látky něco dělo.

Sherri Crichton, vdova po Michaelovi a prezidentka organizace CrichtonSun k dohodě s Range Media Partners řekla: „Jsme potěšení, že jsme v Range našli skutečné kreativní partnery. Sdílejí naši vášeň pro zachování Crichtonova odkazu a těšíme se na nahlédnutí do jejich představivosti, vzrušující nádrže talentu, a na přivedení Michaelovy vize do reality, pro diváky a čtenáře na celém světě."

V galerii si můžete připomenout seriálové podoby a inkarnace Crichtonovy práce. Přiložené video je upoutávka na loňské uvedení knihy The Andromeda Evolution.

Zdroje: TheWrap, MichaelCrichton

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu