Božena i s druhým dílem kralovala nedělní sledovanosti

Božena i s druhým dílem kralovala nedělní sledovanosti | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 5 obrázků
Česká televize s minisérií Božena i dalším lednovým programem drtí konkurenci ve sledovanosti.

Česká televize může být se svým dosavadním lednovým programem nadmíru spokojená. V neděli 4. 1. si odbyl premiéru první díl dobové minisérie Božena s Annou Kameníkovou (Semestr) v hlavní roli. Životopisná série od režisérky Lenky Wimmerové (Terapie) přilákala ke sledování přes 1,57 milionu diváků starších 15 let. Na úvodní díl Boženy se tedy díval každý třetí divák, který měl v danou chvíli zapnutou televizi. Vyjma úctyhodných čísel sledovanosti se Božena může chlubit i lehce nadprůměrnými reakcemi diváků i kritiků.

Božena: Novinka ČT je po první epizodě hezky česká, ale na světovou konkurenci nemá
 

Vesměs příznivé reakce zapříčinily, že si diváci o týden později nenechali ujít druhý díl, jehož sledovanost vzrostla na 1,68 milionu diváků starších 15 let. Druhý díl Boženy se tak stal 10. 1. nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. Oproti tomu konkurenční kriminálku Miss Hanoi, jež v prime-time nasadila stanice Nova, sledovalo 907 tisíc diváků starších 15 let. Výsledný podíl sledovanosti za celý den 10. 1. činil pro ČT 40.1 % diváků starších 15 let.

ČT má bravurní výsledky ve sledovanosti od počátku vánočních svátků. Nejsledovanějším pořadem roku 2020 se stala premiéra štědrovečerní pohádky O vánoční hvězdě, kterou vidělo 3,4 milionu lidí starších čtyř let. Dařilo se i dalším pohádkám, Tři oříšky pro Popelku si zopakovalo přes 2,6 milionu diváků a první trojici nejsledovanějších pořadů loňského roku uzavřela televizní premiéra Hodinářova učně s 2,5 miliony diváků. Stanice ČT art v roce 2020 odvysílala nejsledovanější přímý přenos v historii programu, a to divadelní komedii Hvězda s Evou Holubovou v hlavní roli, jež v březnu zhlédlo více než 130 tisíc diváků.

Rekordní sledovanosti v loňském roce dosahoval i hlavní zpravodajský pořad České televize, Události. Průměrně jej denně sledovalo přes milion diváků, což je nejvíce za posledních třináct let. I vstup do nového roku se ČT vydařil. Premiéra snímku Poslední aristokratka se stala nejsledovanějším filmem uvedeným Českou televizí na Nový rok za posledních dvacet let. Komedii sledovalo přes 2,14 milionu diváků starších 15 let.

Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, ČT, Media Guru I, II

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu