The Mandalorian: Fanoušci věří, že omladili Luka Skywalkera lépe než profíci

The Mandalorian: Fanoušci věří, že omladili Luka Skywalkera lépe než profíci | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit další 3 obrázky
Loni vyvolala po celém internetu obří halo scéna s digitálním dvojníkem mladého Luka Skywalkera. Trik nebyl dokonalý a fanoušci jej zkusili opravit.

Lucasfilmu se povedlo perfektně utajit překvapení, které měl schované do závěrečné epizody 2. řady The Mandaloriana: V seriálu vystoupil legendární Luke Skywalker. Od té doby naopak nečekané cameo pobláznilo internet a rozebíralo se prakticky ze všech možných i nemožných úhlů pohledu. Část fandů byla z návratu Luka jednoduše nadšená, část byla otrávená z toho, že se Hvězdné války namísto objevování nových obzorů už zase točí kolem rodiny Skywalkerů. Další komentátoři vysvětlovali, proč v dané scéně i z pohledu Mandaloriana příchod Luka dával perfektní smysl.

Na čem se nicméně shodnou prakticky všichni je to, že digitálně vytvořený mladý Mark Hamill prostě není povedený. Zvlášť když se má postava nějak víc hýbat nebo vyjadřovat emoce, tak působí na první pohled uměle a neživě. Pro některé fanoušky je nedokonalost triku natolik rušivá, že pro ně zkrátka scéna nemůže fungovat. No jo, jenže i když je The Mandalorian jeden z nejdražších seriálů, jaký kdy vznikl, pořád to není film a televizní rozpočty nejsou nafukovací. Lépe to za daných okolností asi prostě udělat nešlo. Anebo šlo?

Fanoušci se o to pokusili, a i když výsledky nejsou dokonalé, rozhodně stojí za to. Hlavně je na nic pozoruhodné to, že vznikaly v domácích (nebo řekněme poloprofesionálních - v porovnání s vlastním filmovým štábem) podmínkách. Když za takové situace mohl vzniknout velice dobrý výsledek, tak člověku nezbývá než se ptát, jak je možné, že multimilionové studio Lucasfilm nezvládlo lepší. To se asi hned tak nedozvíme, nicméně v delším z přiložených videí se například můžete dozvědět, proč vlastně Luke Skywalker vypadá v The Mandalorianovi tak nepřirozeně:

Zatímco všechno ostatní je ostře nasvícené, Luke je zalitý měkkým světlem. Také se vyloženě nepovedly jeho oči, ve kterých prostě chybí život. A pak je tu ještě nedokonalá práce s mimikou. To jsou tři klíčové aspekty toho, proč si většina diváků okamžitě všimne, že v daném záběru něco nesedí.

Co vy na to? Který Luke vypadá nejlépe? Ten od Lucasfilmu? Ten od Shamook? Nebo ten od Corridor Crew? Dejte vědět v komentářích.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Shamook, Corridor Crew

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Matyáš Blažek | 25.01.2021 23:29
No každopádně v obou případech vypadá lépe než samotný Mark Hamill ve Star Wars Holiday Special.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu