Červená pevnost: Netflix chystá velkolepou adaptaci fantasy série o myším společenství

Červená pevnost: Netflix chystá velkolepou adaptaci fantasy série o myším společenství | Fandíme seriálům
Penguin Random House Children
Zobrazit dalších 9 obrázků
Fantasy série Červená pevnost od Briana Jacquese se dočká filmového i seriálového zpracování pod taktovkou Netflixu.

Fanoušci série Myší hlídka stále doufají, že se fantasy série ze světa myší dočká svého filmového (nebo seriálového zpracování). Celovečerní zpracování chystalo studio 20th Century Fox, projekt však byl zrušený po tom, co byl Fox odkoupený Disneym. V dubnu loňského roku uzavřelo komiksové nakadatelství BOOM! Studios spolupráci s Netflixem, zatím však nikdy nebylo řečeno, zda mezi společně připravované filmy či seriály bude jednou patřit i Myší hlídka.

Aktuálně se nicméně zdá, že se namísto Myší hlídky zaměřil streamovací gigant na odlišný, a přesto v několika ohledech podobný projekt.

Netflix slaví 200 milionů zákazníků, chce se věnovat hlavně těm mezinárodním
 

Netflix se dohodl s vydavatelstvím Penguin Random House Children a oznámil přípravy velkolepé adaptace dětské fantasy Červená pevnost. Románová série od autora Briana Jacquese čítá na dvacet dva knih, jež se vydávaly v letech 1986 až 2011. I přesto, že se prodalo přes 30 milionů kopií po celém světě, tak dosud nebyla Červená pevnost převedena do filmové podoby. Zatím vznikly tři animované seriály pro děti. První série Redwall se vysílala v roce 1999 a zatím poslední s názvem Martin the Warrior: A Tale of Redwal vyšla v roce 2001.

Červená pevnost stejně jako Myší hlídka pojednává o antropomorfizovaném myším společenství. V knižní sérii se mění historické epochy i postavy. První díl pojednává o myším mnišském řádě, jehož úkolem bylo pomáhat okolním zvířatům. Klid a mír naruší zlá jednooká krysa se svou bitvami poznamenanou tlupou, jež se chce zmocnit Červené pevnosti. Netflix má s fantasy sérií velké plány, neboť vyjma animovaných filmů chystá i související seriál o stěžejní postavě zvané Martin the Warrior. V souvislosti s Myší hlídkou by bylo poněkud zvláštní, pokud by Netflix připravoval najednou dvě fantasy série s myšími hrdiny, proto mám dojem, že práce na Myší hlídce aktuálně u Netflixu neprobíhají.

Poprvé v historii Červené pevnosti vlastní práva na kompletní sérii jedna společnost, což je jedním z důvodů proč až nyní vzniká filmové zpracování Jacquesových děl. Jaký tvůrce připraví seriálovou verzi, zatím není zřejmé. Netflix prozatím oznámil, že scénář k animovanému filmu napíše Patrick McHale, jenž je tvůrcem animované série Za zdí zahrady a podílel se na scénáři k fantasy animáku Pinocchio od Guillerma del Tora, jenž by se měl dostat do kin v červenci letošního roku.

Zdroje: Deadline, Variety

Foto: Penguin Random House Children

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu