Gaslit: Aféra Watergate přivábila Julii Roberts a Seana Penna

Gaslit: Aféra Watergate přivábila Julii Roberts a Seana Penna | Fandíme seriálům
Amazon, Open Road Films
Zobrazit dalších 6 obrázků
Dramatická série o skandálu Watergate přivítala na palubě dva držitele Oscara.

Politický skandál Watergate se dočká seriálového zpracování na stanici Starz. Dramatická série Gaslit nabídne moderní pojetí aféry Watergate a zaměří se na nevyřčené příběhy a zapomenuté postavy skandálu, který stál za rezignací prezidenta Richarda Nixona. Aféra vypukla v USA poté, co do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate ve Washingtonu v roce 1972 násilně vnikli pracovníci aparátu republikánského prezidenta Richarda Nixona. Ti byli pověřeni úkolem umístit do budovy odposlech.

The Last Thing He Told Me: Julia Roberts pátrá po zmizelém manželovi
 

Seriál přilíží příběhy jak Nixonových oportunistických podřízených, kteří podněcovali i se přímo podíleli na zločinu, až k interním informátorům, kteří zapříčinili že se prohnilé praktiky přivedly na světlo světa. Gaslit je založený na podcastu Slow Burn od serveru Slate. Původně si měl v seriálu zahrát Armie Hammer po boku Joela Edgertona, který se měl ujmout i režie. Ovšem oba již od projektu odešli. Namísto nich se v sérii dočkáme dvou držitelů Oscara.

V antologické sérii Gaslit uvidíme Julii Roberts a Seana Penna (Milk). Oba si vyzkoušeli seriálovou tvorbu v roce 2018. Roberts si zahrála hlavní roli v první řadě dramatu Homecoming a Penn si zahrál ústřední roli ve sci-fi The First, kterou Hulu zrušila po první sérii. Namísto Edgertona se režie ujme Matt Ross, kterého většina diváků bude znát především jako herce ze seriálu Silicon Valley.

Ross zrežíroval v roce 2016 výborné drama Tohle je náš svět, za které byl Viggo Mortensen nominován na Oscara. U projektu po několika změnách jak v řadách hereckého osazenstva, tak producentů zůstává na pozici showrunnera tvůrce Robbie Pickering, který se podílel na seriálech Mr. Robot a Search Party. Produkce by měla začít letos na jaře.

Zdroj: Deadline

Foto: Amazon, Open Road Films

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu