Dáme to!: Česká televize s novým pořadem radí maturantům, jak zvládnout nejenom didaktický test

Dáme to!: Česká televize s novým pořadem radí maturantům, jak zvládnout nejenom didaktický test | Fandíme seriálům
ČT edu
Zobrazit další 4 obrázky
Maturanti to letos nemají vůbec jednoduché, pomoct se jim snaží jak sami lektoři, tak maturanti s novým pořadem Dáme to!

Maturita v letošním roce rezonuje společností. Dohady nad průběhem státní závěrečné zkoušky se poslední týdny objevovaly ve všech tuzemských médiích. K tématu se vyjadřují jak politici a experti, tak sami učitelé a studenti. Nad průběhem maturity během pandemie se shoda bude hledat těžko, ale o tom, že to pro studenty není jednoduché, nepochybuje nejspíš nikdo. Česká televize se tak spolu s Národním pedagogickým institutem spadajícím pod gesci Ministerstva školství snaží pomoct maturantům s novým pořadem Dáme to!

ČT uvede řadu oceňovaných sérií jako Nového papeže, Potvoru, Bodyguarda a další
 

ČT spolu s pedagogickým institutem natočily sérii krátkých autentických videí, ve které kromě učitelů vystupuje i řada studentů posledních ročníků středních škol. Každý z třiadvaceti dílů provází po typických úlohách maturitních didaktických testů z českého jazyka a matematiky a vedle obvyklých postupů průvodci upozorňují i nejčastější chyby. Internetový pořad je od 16. 3. dostupný na vzdělávacím webu ČT edu.

Vedoucí komunikace ČT a webu ČT edu Alžběta Plívová pořad blíže představila takto: „Videa jsme netočili s cílem shrnout celou středoškolskou látku. To ani nejde. Spíše jsme chtěli maturantům ukázat, co je čeká, na jaké typy úkolů pravděpodobně narazí, jaké jsou obvyklé postupy i nejčastější chyby, jak se testy hodnotí. Vycházeli jsme z toho, že čím méně zaskočení u testu naostro budou, tím víc času jim zbyde na konkrétní zadání. I proto jsme do tvorby pořadu ve velké míře zapojili samotné budoucí maturanty. Díky nim je předávaná zkušenost daleko autentičtější.

Vyjma videí jsou na webu www.ctedu.cz/dameto ke každému tématu k dispozici i další procvičovací úlohy. Konkrétně se do tvorby videí zapojilo třicet tři studentů z osmi středních škol z různých koutů České republiky. ČT spustila portál ČT edu v reakci na uzavření škol v dubnu loňského roku. Aktuálně edukační web nabízí několik tisíc volně dostupných krátkých vzdělávacích videí, která jsou tříděna podle stupňů vzdělávání a jednotlivých předmětů.

Foto a podklady: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

1 | 23.03.2021 18:57
1
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu