Proč nepožádali Evanse?: Hugh Laurie natočí adaptaci mysteriózního příběhu Agathy Christie

Proč nepožádali Evanse?: Hugh Laurie natočí adaptaci mysteriózního příběhu Agathy Christie | Fandíme seriálům
NBC
Jeden z dalších mnoha chválených románů Agathy Christie dostane seriálovou adaptaci v podobě třídílné minisérie.

Britský herec Hugh Laurie (seriály Dr. House, Noční recepční) natočí pro streamovací službu BritBox v Severní Americe seriálovou adaptaci knihy Proč nepožádali Evanse? (Why Didn’t They Ask Evans?) spisovatelky Agathy Christie. Adaptace bude mít podobu třídílné minisérie. Laurie k ní napíše scénář a zrežíruje ji, zároveň bude figurovat coby výkonný producent. Informace o chystaném projektu jako první přinesl internetový magazín Deadline.

Příběh knižní předlohy sleduje postavu Bobbyho Jonese, který na golfovém hřišti najde umírajícího muže. Jeho poslední slova jsou tajuplnou titulní otázkou Proč nepožádali Evanse?, navíc se u zemřelého najde fotka krásné ženy. Bobby se následně spolu se svou přítelkyní pustí odkrýt tajemství mrtvého muže. Při cestě za pravdou však dvojice bude riskovat své životy. Román Agathy Christie vyšel původně v roce 1934.

Není zatím jisté, zda si Laurie v chystané seriálové adaptaci i zahraje hlavní roli. Podle Deadlinu se ale doufá v to, že herec minimálně nějakou roli v minisérii ztvární. Na projektu bude pracovat produkční společnost Mammoth Screen, která má již z minulosti s adaptováním děl Christie zkušenosti, vznikly u ní například seriály Až tam nezbyl žádný či The ABC Murders.

Minisérie Proč nepožádali Evanse? vzniká u streamovací služby BritBox v Severní Americe. Půjde o dosud největší projekt, který v Americe vytvoří. Za BritBoxem stojí společnosti BBC a ITV plc. Jde o digitální streamovací video službu zaměřující se na britskou seriálovou a filmovou tvorbu. V současnosti je BritBox dostupný ve Spojených státech, Velké Británii a dalších anglicky mluvících zemích. Můžeme doufat, že tak zajímavá látka, jako je adaptace Christie od Hugha Laurieho, bude rozprodána i k mezinárodní distribuci.

Úvodní fotka je ilustrační a pochází ze seriálu Dr. House.

Zdroj: Deadline, foto: NBC

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu