Vzpoura oceánu: V Evropě vzniklo sci-fi se světovými ambicemi

Vzpoura oceánu: V Evropě vzniklo sci-fi se světovými ambicemi | Fandíme seriálům
ZDF
Zobrazit dalších 13 obrázků
Nový seriál adaptuje úspěšný katastrofický román, kde si mořský život postaví vůči lidem hlavu.

Většina nákladných seriálů přichází do světa z USA nebo Británie, občas z Korey. Zvlášť společně s Netflixem si zvykáme na to, že velké show mohou vznikat také ve Španělsku, Francii nebo Německu. Ale že by Němci vyrobili něco ambicióznějšího (takže ne Kobru 11) mimo Netflix, to je stále ještě celkem novinka. Teď je to tu. Do celého světa se pokusí proniknout seriál The Swarm (Der Schwarm), katastrofický thriller se sci-fi elementy. Série byla kvůli mezinárodním záměrům rovnou natáčená v angličtině.

V nové sérii se začnou dít po celé zeměkouli tajuplné události. Zdá se, jako by se příroda lidstvu mstila. Zvláštních incidentů se na všech kontinentech děje víc víc a vědci horečnatě zkoušejí zjistit co se to děje dřív, než bude pozdě. V hlavních rolích vystupují Cécile de France, Alexander Karim, Leonie Benesch, Joshua Odjick a Takuya Kimura. Níže najdete trailer a pokud by vás seriál zaujal, tak už zítra to můžete zkusit s VPNkou na webovkách ZDF (ZDF nenabízí svůj obsah mimo Německo, Rakousko a Švýcarsko). Později se ale jistě novinka dostane i na nějakou mezinárodní službu.

Seriál vychází z románu Franka Schätzinga, jenž u nás byl vydaný pod názvem Vzpoura oceánů. Román je chválený za napětí, zajímavé nápady a důraz na to, aby většina detailů v maximální možné míře vycházela z vědeckých poznatků, či alespoň teorií. Zároveň si ale čtenáři stěžují, že zhruba v polovině začne být kniha trochu rozvláčná a závěr se rozuzlení je vyloženě slabé. Tak snad se tyhle neduhy povede v seriálové verzi učesat. Přidáváme anotaci knižního vydání:

Peruánský rybář zmizí na volném moři. Hejna vysoce jedovatých medúz obléhají břehy Austrálie. Do Kanady nepřitáhnou velryby. Dorazí teprve se zpožděním několika týdnů a chovají se agresivně. Mezitím tým naftařů narazí na dně Norského moře na zvláštní červy s mohutnými kusadly, kteří se po milionech zavrtávají do dna. Jakoby odněkud přičarovaní připadají biologovi Siguru Johansonovi, který živočichy zkoumá a snaží se zjistit, zda by nemohli ohrozit těžbu ropy z moře. Johanson tuší, že za anomáliemi se skrývá řada podivných náhod: cosi používá život v moři proti člověku. Ke stejnému závěru dospívá i indiánský badatel velryb Leon Anawak, který se poté, co se přes noc zhroutil velrybí turismus, musí potýkat s fanatickými ochránci životního prostředí a americkou armádou, která zničehonic všechny případy přikryje pláštěm mlčení. Vlády USA a Kanady evidentně vědí o hrozbě z oceánů mnohem víc. Vypukne katastrofa, která ohrozí další existenci lidstva. Ale co nebo kdo ji rozpoutal? Vědci si musejí přiznat, že člověk ví o planetě, jíž se cítí být vládcem, mnohem méně než o vesmíru.

Podklady a foto: ZDF

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu