Noc, kdy se Laurier probudil: Drásavý thriller vykope špinavá rodinná tajemství

Noc, kdy se Laurier probudil: Drásavý thriller vykope špinavá rodinná tajemství | Fandíme seriálům
Canal+
Zobrazit dalších 14 obrázků
Miláček filmových festivalů Xavier Dolan natočil minisérii plnou rozervaných osudů.

Kanaďan Xavier Dolan začínal filmovou kariéru jako dětský herec. V roce 2009 uvedl svou režijní prvotinu Zabil jsem svou matku a okamžitě se etabloval také jako oblíbený autor artových filmů. Následovaly další snímky, jako Imaginární lásky či Je to jen konec světa. Posledním Dolanovým počinem se stala minisérie La Nuit où Laurier Gaudreault s'est réveillé. To bylo se dalo přeložit jako Noc, kdy se Laurier Gaudreault probudil, nicméně na anglofonních trzích je série uváděná také pod názvem The Night Logan Woke Up (Noc, kdy se Logan probudil) – v anglickém překladu je z nějakého důvodu řada postav přejmenována. Minisérie byla už loni uvedena v Kanadě. U nás na termín zatím čekáme, avšak aktuálně sérii na některých trzích (třeba v USA) začíná nabízet Netflix, takže s VPNkou můžete vesele sledovat.

Příběh začíná začátkem 90. let v malém městečku nedaleko kanadského Quebecu, kde školou povinní sourozenci Mireille a Julien a jejich kamarád Laurier sní o tom, že z venkovské díry jednou vypadnou. Možná dokonce do Spojených států. Jenže pak se přihodí tragická událost, které kamarády i jejich rodiny navěky rozerve. Všichni sousedé v malé komunitě vědí, co se stalo a nic už nebude jako dřív. Třicet let poté je Mireille respektovaná thanatoložka (odbornice na umírání ve všech jeho aspektech) a vrací se do města, které před lety opustila. Její zesnulá matka v poslední vůli projevila přání, aby se postarala o její tělo. Poprvé po letech se setkává se sourozenci, temná minulost vyplouvá na povrch a začíná komplikovaná snaha o usmíření.

Zveřejněný trailer vykresluje minisérii jako hodně drásavou podívanou. Recenze se tak docela neshodují v tom, zda jde o silně atmosferický kousek, který vás svojí intenzivní náladou pohltí, anebo naopak charakterní drama, kde není věnován dostatek péče patřičnému prokreslení postav. Nicméně minimálně Dolanovi fanoušci to nejspíš s „Laurierem“ zkusí. V hlavních rolích vystupují Julie Le Breton, Patrick Hivon, Éric Bruneau a sám Dolan. Autorem divadelní předlohy je Michel Marc Bouchard.

Podklady a foto: Canal+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu