Kluk spolkne vesmír: Dospívat mezi feťáky je zábava, ale průšvih visí ve vzduchu

Kluk spolkne vesmír: Dospívat mezi feťáky je zábava, ale průšvih visí ve vzduchu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Netflix přinesl nestandardní příběh dospívání, kde co nevidět může propuknout skutečné peklo.

Všechny příběhy o dospívání dětí nejsou roztomilé a bezstarostné. Novinka Kluk spolkne vesmír (Boy Swallows Universe) je starostí naopak plná.

Hlavním hrdinou nové série od Netflixu je středoškolák Eli. Jeho příběh se odehrává v půlce 80. let v australském Brisbane na dělnickém předměstí. Spolu s ním žijí jeho máma, nevlastní táta a brácha Gus. Ten čas od času oněmí. Máma Frankie ještě nedávno byla závislá na drogách. Jeho nevlastní táta Lyle drogy občas dealuje. Vlastní otec je neznámo kde a tak mu jsou schopní v životě trochu poradit jen Slim (který na Eliho dohlíží, když rodiče nejsou doma...a zároveň strávil 25 let ve vězení) a Alex (další dospělý kamarád, který shodou okolností sedí ve vězení právě teď a s Elim si dopisuje).

Osud dospívajícímu chlapci dál hází klacky pod nohy. Ve škole se zaplete do potíží. A co je horší, mračna se stahují také nad životem doma. Eli má strach, že máma zase spadne do drog, a že je Lyle zase začal prodávat. Pouští se tedy do vyšetřování, aby zjistil, co má jeho nevlastní otec skutečně za lubem. Přitom se zaplete se zločineckým podsvětím Brisbane. Navzdory všem těžkostem se pokouší i nadále užívat své dospívání na maximum.

Eliho v různých fázích jeho života hrají Felix Cameron a Zac Burgess. Guse ztvárnil Lee Tiger Halley. Jako Lyle vystupuje Travis Fimmel, jako Eliho máma Phoebe Tonkin, jako jeho táta Simon Baker. Do role Slima byl obsazený Bryan Brown, jako Alex Adam Briggs. Dále hrají Anthony LaPaglia, Sophie Wilde, Christopher James Baker a Deborah Mailman. Románovou předlohu napsal Trent Dalton. Recenze jsou vesměs pochvalné, kvitují, že je příběh plný těžkých témat, aniž by začal být depresivní. Všechny epizody jsou k vidění na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu