Měli jsme štěstí: Nový válečný seriál je plný tragédie i naděje

Měli jsme štěstí: Nový válečný seriál je plný tragédie i naděje | Fandíme seriálům
Disney / Hulu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Neutuchající boj o přežití za druhé světové války roztrhá i stmelí židovskou rodinu.

Hrůzy druhé světové války nikdy nesmějí být zapomenuty a výrazný filmařský zájem přispívá k tomu, aby se to opravdu nikdy nestalo. Nejnovějším počinem zasazeným do možná vůbec nejtemnějšího období lidské historie je seriál We Were the Lucky Ones (Měli jsme štěstí).

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi pojednává o Kurcových, rodině polských Židů, kteří si před druhou světovou válkou žili poměrně spokojenými životy v Radomu ve středním Polsku. Se začátkem války je však rodina rozdělena. Někteří členové se skrývají, další jsou uvěznění v koncentračních táborech, jiným se podaří utéct do zahraničí. Všichni jsou ale odhodlaní udělat vše proto, aby přežili a znovu se shledali. Seriál chce divákům prokázat, že navzdory i těm největším hrůzám lidský duch dokáže vytrvat nebo dokonce vzkvétat.

Seriál vychází ze stejnojmenné knihy od Georgie Hunter, jež u nás vyšla před třemi lety. Autorem seriálu je Erica Lipez. V hlavních rolích vystupují Joey King, Logan Lerman, Henry Lloyd-Hughes, Amit Rahav, Hadas Yaron, Lior Ashkenazi a Robin Weigert. V některých recenzích zaznívá, že seriál nakonec nedokáže doopravdy opodstatnit, proč diváky vystavil nekonečnému proudu lidského utrpení. Jiní kritici s takovým tvrzením nicméně nesouhlasí a Měli jsme štěstí vidí jako citlivý příběh, kterému se daří podtrhnout sílu lidství.

Ve Spojených státech seriál postupně od 28. března nabízí Hulu, na dalších trzích postupně oznamuje uvedení Disney+ (například v Kanadě či Austrálii dorazí 17. dubna), tak snad nabídne seriál předplatitelům také u nás.

Podklady a foto: Disney / Hulu

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest