Gentleman v Moskvě: Ewan McGregor je vězněm v luxusním hotelu

Gentleman v Moskvě: Ewan McGregor je vězněm v luxusním hotelu | Fandíme seriálům
Paramount
Zobrazit dalších 9 obrázků
V novém seriálu Bolševici zbaví šlechtice majetku a nutí jej po zbytek dní na ztracený přepych koukat.

Ewan McGregor vystupuje v novém historickém seriálu A Gentleman in Moscow (Gentleman v Moskvě). Britská série napsaná na základě románové předlohy je někdy popisována jako „Terminál v Sovětském svazu“. Přináší divákům rozmarný charakterní příběh na pozadí trudného zavádění bolševismu v Rusku.

Ústředním protagonistou je hrabě Alexandr Iljič Rostov, který se po nějaké době v Paříži vrací do Ruska zmítaného bolševickou revolucí. Je zatčen, ale namísto popravy je mu zabaven majetek a je odsouzen k domácímu vězení v luxusním moskevském hotelu. Akorát že zatímco dříve tu obýval celé přepychové patro, teď má k dispozici jen ošuntělou cimru na půdě. Sice přišel o všechno, ale přesto nachází skutečné životní bohatství v lásce, odvaze a společnosti druhých lidí. Získává nové přátele, zažívá románek a díky různým hostům poznává skryté krásy hotelu, zatímco za okny dál ubývají tvrdé sovětské dějiny.

Krom McGregora v hlavní roli v seriálu vystupují Mary Elizabeth Winstead, Leah Harvey, Beau Gadsdon, Paul Ready, Johnny Harris, Anastasia Hille, John Heffernan nebo Björn Hlynur Haraldsson. Autorem seriálu je Ben Vanstone, jenž dříve pracoval na sériích Hra z Anglie či Všechny velké a malé bytosti. Minisérie vychází z knižní předlohy od Amora Towlese, jež u nás vyšla před dvěma lety pod názvem Gentleman v Moskvě.

Zatím byly uvedeny tři epizody a převažují pozitivní recenze. Často zaznívá, že je seriál poněkud povrchní, ale jde o příjemnou podívanou, kterou táhne Ewanův výkon. Tu a tam se nicméně objeví výtka, že je minisérie zbytečně natažená a daleko víc by to látce slušelo jako celovečernímu filmu. Primárně série vzniká pro Paramount+ a americký Showtime, tak snad u nás časem sérii oficiálně nabídne služba SkyShowtime. Zatím si pusťte trailer a koukněte dolů do galerie na fotky.

Podklady a foto: Paramount

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest