Fallout: Postapoalyptický seriál je hit, 2. řada už se pomalu chystá

Fallout: Postapoalyptický seriál je hit, 2. řada už se pomalu chystá | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 15 obrázků
Jestli ještě nesledujete černou komedii z apokalyptické pustiny, určitě jí dejte šanci.

Seriál Fallout udělal všechno pro to, aby vyvolal diváckou zvědavost. Vycházel ze slavné videohry. Nabídl atraktivní postapokalyptické prostředí. V trailerech vypadal velkolepě. Také už v trailerech jasně signalizoval, že nebude šetřit černým humorem, nadsázkou a násilím. A opřel se o výrazné obsazení a tvůrčí tým. Pak už bylo jen otázkou, zda se seriál opravdu povede.

Povedl. Sám za sebe můžu po pár epizodách říct, že Fallout nabízí skvěle namixovaný koktejl. Postapokalyptický svět je zralý ke zkoumání, se všemi jeho zákoutími. Celé je to protkané drobnými záhadami, které se nám teprve postupně vyjevují. Okamžité uspokojení s sebou nesou násilné vtípky, množství vydařené akce i pěkně zpracovaná prostředí. S ústředními postavami je navíc radost trávit čas, když nikdo není černobílá figurka a všichni dovedou překvapit. Pokud jste navíc hráli libovolný díl herní předlohy, čeká na vás celá řada nevtíravých pomrknutí.

A širší reakce jsou také dobré. Na agregátoru profesionálních recenzí Rotten Tomatoes je jen 7% negativních recenzí a 93% pozitivních. Průměrná známka od kritiků na agregátoru Metacritic je 73 ze 100. A hodnocení běžných diváků na ČSFD či IMDb jsou taktéž veskrze pozitivní. Streamovací služba Amazon Prime Video uvedla v uplynulém týdnu naráz všech 8 epizod a zatím čekáme na nějaké informace o divácké sledovanosti.

Už teď to nicméně vypadá, že by se fanoušci nemuseli o další osud série obávat. Amazon sice pořád ještě druhou řadu oficiálně neoznámil, ale úřední dokumenty ukazují, že natáčení druhé řady dostane pětadvacetimilionovou daňovou úlevu od státu Kalifornie. Takže teď už je hodně nepravděpodobné, že by streamovací služba další natáčení odpískala. Scenárista Graham Wagner prozradil, že na scénářích druhé řady se začalo pracovat ještě před tím, než ji Amazon schválil, čistě proto, aby se mohlo začít točit co nejdříve, pokud by se tak stalo. A podle jeho slov se máme připravit v budoucnu ještě bláznivější nápady, protože zatím se tvůrci dost drželi zpátky, aby nepřehltili diváky, kteří svět Falloutu neznají z her.

Oficiální anotace: Fallout vychází z jedné z nejslavnějších videoherních sérií a je příběhem o boháčích a chudácích ve světě, ve kterém téměř žádné bohatství nezůstalo. 200 let po apokalypse se mírumilovná obyvatelka protiatomového krytu musí vydat na povrch a je šokována pustinou, která ji očekává. V hlavních rolích: Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins, Moises Arias, Kyle MacLachlan, Sarita Choudhury, Xelia Mendes-Jones, Leslie Uggams, Johnny Pemberton, Zach Cherry, Annabel O'Hagan, Dave Register a Matt Berry. Showrunnery jsou Graham Wagner a Geneva Robertson-Dworet, na vývoj měli zásadní tvůrčí vliv Jonathan Nolan a Lisa Joy.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroje: Collider I, II, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu