Škola zlomených srdcí je zpátky s 2. řadou

Škola zlomených srdcí je zpátky s 2. řadou | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na Netflix se vrátilo hořkosladké zrání dospívajících středoškoláků.

Prapůvodní Škola zlomených srdcí (Heartbreak High) byla ve druhé polovině 90. let australskou odpovědí na Beverly Hills 90210 a obdobnou americkou produkci té doby. Když se před dvěma roky značka vrátila na Netflix, šlo o něco úplně jiného. Místo nekonečné soap opery jsme dostali deset kompaktních epizod, které byly dobře napsané. Měly výrazné postavy i herecké výkony, řešily zrání dospívajících s důrazem na uvěřitelné prožívání výzev, jakým dnešní mládež čelí. První řada dokázala dobře vybalancovat drama s komedií a pro našince byla zajímavá také z toho pohledu, že se děj neodehrává v americkém nebo britském kulturním prostředí, na něž jsme v televizních seriálech o dospívání obvykle zvyklí.

Zatímco první řada byla blesk z čistého nebe a většinu diváků tak mohla jedině překvapit, druhou sezonu už očekávání předcházela. Podle reakcí to nedopadlo úplně ideálně. V recenzích zaznívá, že nové postavy jsou přidané celkem na sílu a řada dějových linek je nedotažená. Celkově pak prý druhá řada působí dojmem, že se snaží být senzačnější, halasnější a trochu se vytratila přirozenost, která zdobila první řadu. Nicméně seriál neustále baví a to je také hodnota.

Anotace 2. řady: Všichni naši hrdinové se vrátili do druhého semestru na „nejhůř hodnocené škole v okrese“. Ale noví krasavci, nový tělocvikář a tajemný útočník zhatí veškeré naděje na klidný průběh semestru. Při tom na Hartleyské střední škole zuří boj o post studentského předsedy, který je plný špinavých triků. Druhý semestr je prostě tady, vy parchanti a je z toho větší bugr, než kdykoliv předtím.

V hlavních rolích se vracejí Ayesha Madon, Asher Yasbincek, James Majoos, Chloe Hayden, Thomas Weatherall, Will McDonald, Josh Heuston, Gemma Chua-Tran, Bryn Chapman Parish, Sherry-Lee Watson, Brodie Townsend, Tom Wilson, Chika Ikogwe a Rachel House. Nově je doplňují Sam Rechner, Kartanya Maynard a Angus Sampson. Autorkou seriálu je Hannah Carroll Chapman. Druhá řada má 8 epizod a všechny už je najdete na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest