Star Wars: Akolytka – Sith přichází v nových trailerech a na plakátě

Star Wars: Akolytka – Sith přichází v nových trailerech a na plakátě | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 7 obrázků
V příštích Star Wars Jediové nebudou ani zdaleka tak černobílí, jak u nich bývá obvyklé.

V pátek jsme se společně podívali na duel mezi Mae (Amanda Stenberg) a mistryní Indarou (Carrie-Anne Moss). O víkendu se nicméně mezi fanoušky Hvězdných válek slavil každoroční svátek, jenž připadá na 4. května (protože „May the fourth“ be with you). To obvykle znamená, že se příznivci předaleké Galaxie dočkají nějakých těch dárečků a tentokrát jich přišlo hned několik.

Blížící se seriál Star Wars: Akolytka (Star Wars: The Acolyte) zveřejnil regulérní nový trailer a také několik dalších videí. V traileru jsou nejzajímavější dvě věci. Jednak se daleko víc předvede uživatel rudého světelného meče. Na hlavě má stylovou masku, která připomíná rytíře Ren z nové trilogie. Protože se o Akolytce dlouhodobě mluví jako o sérii, která odhalí, jak začal návrat Sithů na scénu (který vrcholí ve Star Wars: Skryté hrozbě), dávalo by smysl, pokud by pod maskou byl Sith. Ale také to může být někdo úplně jiný. Každopádně má daná osoba pifku na Jedie.

Druhá stěžejní věc, která se v ukázkách objevuje, je poukazování na to, že věci nemusejí být tak černobílé, jako obvykle u Jediů bývají. V traileru zaznívá, že Jediové vládnou Galaxii ve jménu míru. Jenže ten mír je prachsprostá lež. Pak je tu ještě krátké, půlminutové video, kde herci oslavují May the 4th a to je prolnuto záběry z Akolytky. V jednom momentu matka Aniseya (Jodie Turner-Smith), jež vede klan čarodějnic citlivých na Sílu, prohlásí, že přece vůbec nejde o nějaké dobro nebo zlo, ale o moc. Akolytka tak zdánlivě má potenciál brousit v oblasti morální šedi, případně rozebírat pokrytectví či nabubřelost Jediů, což by mohlo sednout každému divákovi, který vždycky chtěl rytíře Jedi vidět vykreslené v trochu složitějším světle.

Třetí zveřejněné video je krátký film o filmu, zaměřený na Sola a jeho představitele Leeho Jung-jae. Scenáristka Leslye Headland vysvětluje, že si Leeho vyhlédla ve Hře na oliheň, protože naplňoval přesně to, co hledala. Je to herec, který dovede jednu chvíli působit naprosto impozantním dojmem, jen aby byl záhy plný emocí a dokázal divákům zlomit srdce. U videa jdou zapnout anglické titulky, takže vůbec nemusíte mít strach z toho, že Jun-jae mluví v zákulisí korejsky.

A jestli pořád ještě nemáte dost, videa doplňují také nejnověji zveřejněné plakáty a fotky, které najdete dole v galerii.

Děj je zasazený 100 let před události Epizody I, kdy vládne mír a Jediové si poradí s každou hrozbou. V takovém světě mají Jediové možná až příliš velkou moc. Seriál Akolytka sleduje nenápadný počátek jejich úpadku a postupný návrat Sithů. Respektovaný mistr Jedi Sol se při vyšetřování šokujících násilných činů střetává s nebezpečnou bojovnicí, kterou kdysi znával. Postupně vystupují na světlo nové skutečnosti a oba dva se vydávají a temnou cestu, kde číhají zlovolné síly a ukáže se, že nic není takové, jak se na první pohled zdá.

V seriálu hrají Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Carrie-Anne Moss, Dafne Keen, Charlie Barnett, Joonas Suotamo, Manny Jacinto, Jodie Turner-Smith a Rebecca Henderson. Hlavní scenáristkou je Lesley Headland. Disney+ začne novinku uvádět od 4. června.

Podklady a foto: Lucasfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

1 | 07.05.2024 10:05
555
Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu