Mars: Režisér Apolla 13 chystá seriálovou výpravu na rudou planetu

Mars: Režisér Apolla 13 chystá seriálovou výpravu na rudou planetu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Ron Howard produkuje doku-drama o budoucím cestování na Mars. Podívejte se na trailer.

Planeta Mars od nepaměti fascinuje vědce i běžnou veřejnost. K obloze však vzhlížejí i v produkční společnosti Imagine Entertainment režiséra a producenta Rona Howarda (Inferno, Rivalové, Apollo 13) a jeho kolegy Briana Grazera. Ti spolu s produkcí Radical Media pomohli vědecko-populární stanici National Geographic zastřešit šestidílný projekt nazvaný jednoduše Mars.

Projek se chlubí filmově laděnými upoutávkami, ale nejedná se o čistě hraný dokument. Na druhou stranu silně cítit, že za ním stojí několik osob, které pár filmových ocenění na krbové římse mají. Oscary nevyjímaje. Pořad bude takzvané doku-drama, tedy směsí dramatizace s herci a dokumentárních prvků, což je způsob realizace ne úplně běžný, ale rozhodně využívaný. V tomto případě bude vědeckofantastický námět doplňován o vstupy nejpovolanějších odborníků v oblasti vesmíru a techniky, kteří dějovou linii budoucnosti doplní o soudobá fakta.

Ty doplní fiktivní příběh první lidské výpravy na Mars za účelem kolonizace. Během jednotlivých dílů nahlédneme do roku 2033 na skupinu vědců-astronautů a všechny fáze jejich poutě od startu a meziplanetárního cestování, po těžké začátky, které po dosednutí na povrch vesmírného souseda čekají. Přítomné však kromě této linie budou i další, neméně důležité, sloužící třeba k vybudování vazby na diváka. V tomto směru je ale epicky pomrkávající trailer výmluvnější, než všechna slova. Sám Howard k projektu poznamenal, že chce výsledek připomínající projekt určený na plátna kin.

Multikulturní mix hlavních postav ztvárnila šestice herců, jmenovitě Alberto Ammann (seriál Narcos), Sammi Rotibi (Nespoutaný Django), Anamaria Marinca (Europa Report), Clémentine Poidatz, Ben Cotton a Jihae. Režisérem je Mexičan Everardo Gout (Dny milosti). Premiéra se blíží vesmírnou rychlostí, první epizoda zkolonizuje naši verzi National Geographic 13.11.2016 od 21:00, stihne přistát ještě v dalších 171 zemích a v pětačtyřiceti jazykových variantách.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu