Američtí bohové: Nový trailer slibuje vizuálně nabitou show

Američtí bohové: Nový trailer slibuje vizuálně nabitou show | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Serirál na motivy knihy Neila Gaimana provázejí silné ohlasy a ani v novém traileru se nenechá zahanbit.

Američtí bohové. Vynikající román od Neila Gaimana, autora Sandmana. Gaiman smíchal svoje nadšení pro mýty a fascinaci Amerikou, kterou poznával jako Brit. Vznikl příběh o střetu starých a nových bohů ve Spojených státech, kde se potkávají kultury z nejrůznějších koutů světa. Kniha sleduje fantaskní putování napříč zemí, které připomíná romány Stephena Kinga. Do toho Gaiman míchá kratičké mikropříběhy z dávných dob, kdy se přistěhovalečtí bohové v nové domovině teprve zabydlovali. Předloha sama o sobě je silná, navíc se jí chopil silný tvůrčí tým v čele s Bryanem Fullerem, showrunnerem, který je zodpovědný za seriály Pushing Daisies a Hannibal, podílel se na Heroes v době, kdy ještě za něco stáli a pomáhal rozet nový seriálový Star Trek.

Aktuálně byl první díl seriálu promítaný na festivalu SXSW a provázejí jej spokojené až nadšené ohlasy. Máme čekat silný vypravěčský zážitek, který nese mnoho paralel s aktuální geopolitickou situací. V čerstvě vydaném traileru se pak můžete přesvědčit především o tom, v jakém duhu se seriál ponese a jak bude vypadat. Přiznám se, že úplně první upoutávky na mne nepůsobily až tak výborně, ale ta aktuální je hodně vymazlená a slibuje vizuálně skutečně našlapanou podívanou. Ian McShane si navíc roli pana Středy viditelně zatraceně užívá a bude (snad) pro seriál silným tahounem.

Seriál se odehrává v našem světě, kde stále ale ještě žijí staří bohové (Odin, Loki, Černobog…), kteří válčí s moderními bohy televize, technologie apod. Děje se tak nenápadně, v pozadí, a tak se do jejich vzájemného zápasu o lidstvo podíváme očima hlavního hrdiny jménem Shadow Moon / Stín (Ricky Whittle – seriál The 100). Ten dostane obchodní nabídku od tajemného muže jménem Mr. Wednesday /Pan Středa (Ian McShane – John Wick) a od té chvíle startuje série neuvěřitelných setkání a událostí. Příběhově jde spíše o road-trip, kdy se ústřední dvojice snaží o zbudování aliance starých bohů. Dále hrají Gillian Anderson, Emily Browning, Sean Harris, Jonathan Tucker, Ricky, Peter Stormare, Crispin Glover, Pablo Schreiber nebo Orlando Jones. Showrunnerem je Bryan Fuller. Seriál bude uvedený 30. 4.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

cb78 | 01.07.2017 13:22
Skoda, ze Stina nehraje Keanu Reeves. Tahle role by mu sedla.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu