Simpsonovi: Poslechněte si novou dabérku Lízy

Simpsonovi: Poslechněte si novou dabérku Lízy | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Podařilo se Helenu Štáchovou nahradit se ctí nebo to moc dobře nedopadlo?

Starý známý hlas Heleny Štáchové nás doprovázel dlouhé časy. Asi každý správný Čech zná hlas Máničky z Hurvínka. A vsadím se, že všichni také znají ten vysoký chytrácký tón jedné malé žluté postavičky ze Simpsonů. Režisérka, scenáristka a dabérka Helena Štáchová namlouvala postavu Lízy neuvěřitelných 28 let. Bohužel, jak už všichni zřejmě víte, 21.3 2017 zemřela ve věku 72 let. A pro tak legendární seriál jako Simsponovi i pro svět dabingu, je to opravdu velká ztráta talentu (upřímnou soustrast pozůstalým a čest její památce). Ale jak se nakonec ukázalo, jako se dějí velká neštěstí, tak se dějí i velké zázraky!

Český dabing Simpsonových patří k tomu nejlepšímu, čím se může česká dabingová scéna pochlubit. A potvrdil to i sám režisér Matt Groening, který ho sám vychválil. A podle mě právem. Jak to dopadlo s aktuální významnou změnou?

S klidem mohu říci, že přeobsazení Štáchové herečkou Ivanou Korolovou je jednoduše trefa do černého. Osobně nemám s novým hlasem Lízy téměř žádný problém. Určitý nezvyk tu je, ale ten určitě časem zmizí. Jinak ve výsledku jsem více, než spokojen a věřím, že i ostatní diváci budou s novým hlasem Lízy příjemně překvapeni. Rozhodně dávám palec nahoru a s radostí říkám, že jsme dokázali i nadále udržet kvality dabingu, které pochválil i sám autor animovaného seriálu.

Doplňme, že Helena Štáchová dlouhodobě bojovala s nemocí a Ivana Korolová byla jako její nástupkyně zvolená na její vlastní doporučení.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Red_Hood_9 | 04.04.2017 21:29
Velmi milé překvapení! :) Skvělý dabing... Konečně. :D
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest