Sherlock Holmes: Cumberbatch je pro ženské obsazení Sherlocka

Sherlock Holmes: Cumberbatch je pro ženské obsazení Sherlocka | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nedávno Doctor, tak proč ne Sherlock.

Benedict Cumberbatch, který hraje ikonickou postavu Sherlocka v seriálu BBC, se během propagování svého nového filmu The Child in Time svěřil s tím, že si v budoucnu dokáže v roli Sherlocka představit ženu.

Ve Velké Británii je momentálně tohle téma hodně aktuální, protože nedávno bylo oficiálně potvrzeno, že poprvé v historii kultovního sci-fi seriálu Doctor Who (Pán času) bude hrát roli Doktora žena – Jodie Whittaker. Ta nahradí Petera Capaldiho a stane se 13. Doktorem.

Doktor je mimozemšťan. Proč nemůže být ženou, proč nemůže být jakýkoli gender? Mně na tom nezáleží. Nemluvím jako fanoušek, co má právo mít silný názor. Prostě jen za sebe říkám, že chci vidět Jodie Whittaker jako Doktora. Podle mě se jedná o úžasnou herečku a můžeme být moc rádi za to, že souhlasila s touto rolí, i když tu je debata o tom, jestli je to správné, nebo špatné rozhodnutí,“ prohlásil Cumberbatch na obhajobu Whittaker. Od jejího obsazení se totiž rozhořela velká diskuze o tom, zdali jde o správné rozhodnutí, nebo naopak jen o další přehnané gesto, jak podpořit feminismus.

A když už se Cumberbatch s novináři rozhovořil na tohle téma, padla i otázka, jestli si dovede představit ženu i v roli Sherlocka Holmese. „Proč ne? Je mi to jedno. ‚Sherlockina‘ brzy přijde na řadu,“ vymyslel dokonce i ženský název pro legendárního detektiva.

A jaký názor na to máte vy? Těšíte se na Jodie Whittaker v roli Doktora? A dokázali byste si někdy představit také Sherlocka jako ženu?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

filozof | 21.09.2017 10:21
Celé je to o lenosti a podbízivosti současného filmového průmyslu.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest