Pán prstenů: Remaku se snad nakonec vyhneme

Pán prstenů: Remaku se snad nakonec vyhneme | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Čekají nás nové příběhy ze Středozemě? Nakolik se bude podílet Peter Jackson

Po necelých dvou týdnech máme o seriálové adaptaci Pána prstenů mnohem více upřesňujících informací. Nejen pro fanoušky bude nejdůležitější zprávou zřejmě to, že nových příběhů se nejspíše nezúčastní postavy z filmové trilogie. Už při prvních zprávách o možném odkoupení práv Amazonem padla zmínka o tom, že televizní podoba slavné ságy nemusí zahrnovat všechny známé postavy. S tím souhlasí i nejnovější zpráva Deadlinu, ve které je mimo jiné zmínka, že se režisér Peter Jackson nebude žádným způsobem podílet na produkci seriálu.

Amazon, jedna z nejhodnotnějších společností na světě, zaplatí za výlet do Středozemě 200-250 milionů dolarů na právech. A 100-150 milionů dolarů za první sérii. Další sezony samozřejmě celkovou sumu dále navýší. Takto vysoká částka může být i pro tak velkou firmu jako Amazon riskantní záležitostí, ze které se během několika následujících let může stát pověstný kostlivec ve skříni.

O čem ale bude seriál pojednávat? Čtenáři mohou namítnout, že všechna dobrodružství Bilba a Froda Pytlíkových byla přeci zfilmována. To sice ano, ale seriál naštěstí nakonec snad přeci jen nebude remake. Oficiálně se hovoří o tom, že by se seriál měl odehrávat "před Společenstvem prstenu". Mohl by tedy zpracovávat období mezi Hobitem a LOTRem, o kterém se již dříve uvažovalo pro filmové zpracování. A Hobitovi s Pán prstenů předchází ještě jedna kniha. Mezi slavná Tolkienova díla patří i kronika Silmarillion, která má za úkol čtenáře seznámit s dějinami středozemského kontinentu a právě díky své složité struktuře by dala budoucím scenáristům spoustu materiálu ke zpracování. Která z variant byste raději uvítali vy?

Na závěr jedno zajímavé video o zákulisí přípravy hobití trilogie:

Zdroj: Slahfilm, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

Fimi. | 15.11.2017 09:11
Mám z toho celkem strach, ale návrat do Středozemě bych rád...
Vstoupit do diskuze

Související články

Pán prstenů

15.11.1978 | USA
Dobrodružný, Drama, Animovaný, Fantasy
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest