Stranger Things: Co přinese 3. řada

Stranger Things: Co přinese 3. řada | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co si na nás tvůrci chystají

Článek obsahuje spoilery z předešlých řad!

Na třetí řadu Stranger Things si další rok počkáme a stejně tak i v Hawkinsu poskočí čas o rok kupředu. Tvůrci si zkrátka dali dohromady, že když polovina hlavních postav jsou děti a dospívající puberťáci, neubrání se faktu, že budou starší a starší. Stárnou a rostou rychlejším tempem, než dospělí a prohlubují se jim hlasivky. A tak je jednodušší, když dospívají společně se svojí postavou, než každý rok používat více a více make-upu k zamaskování. Někomu to může přijít trochu na škodu, že se z mladé party nerdů v průběhu let stanou dospělí, ale zároveň dvacetiletý chlap, co si hraje na patnáctiletého kluka? To už by vypadalo dost divně, ne? Takže se tvůrci určitě vydávají tou správnější cestou.

I když se druhá řada dočkala všeobecně parádních recenzí, tak konkrétně sedmá epizoda se vám pravděpodobně líbila nejméně. A pokud hádám správně, možná se vám nebude ani zamlouvat myšlenka rozšíření děje mimo město Hawkins. Ale nemusíte se bát. Zatím nemluvíme o žádném celosvětovém měřítku. A ikdyž se i nadále vydáme za hranice města Hawkins, tvůrci slibují, že třetí řada by měla působit výrazně ucelenějším dojmem a držet se spíše při zemi. Už od začátku se tvůrci snaží o filmové vyprávění příběhu. A tak i nadále se seriál bude přibližovat spíše k dlouhému filmu, než ke klasické televizní sérii. A pokud možno se budou snažit tuto formu nadále zdokonalit. Vše také nasvědčuje tomu, že i příští řada bude mít osm nebo devět epizod.

A co postavy? Pokud jste pozorně sledovali dění druhé řady, tak jste si mohli všimnout, že dvě hlavní postavy se dostaly do nebezpečného styku se světem „vzhůru nohama“. Mám na mysli vtipálka Dustina (Gaten Matarazzo) a policejního šéfa Hoopera (David Harbour). Obě postavy se při zkoumání tunelů vytvořených stínovým monstrem dostaly do styku s jakýmsi pylem, který na ně určitě bude mít negativní následky. Jedna z nich či dokonce obě by se tedy teoreticky mohly v příštím dění stát náhradou za Willa v roli oběti stínového monstra. A nebo je tu ještě někdo další? Ano. Poté co ve finále Jedenáctka zavřela bránu do našeho světa a všechny zachránila, zmíněné monstrum nakonec stejně přežilo a v budoucnu by mohlo využívat jejích schopností, což by mohlo být ještě dost zajímavé.

A ostatní? O návratu Seana Astina jako přívětivého Boba, je asi bláhové uvažovat, i když se jedná o sci-fi, ale jsou tu jiné nové postavy. Výše zmíněná Kali s její bandou vyděděnců určitě neřekla poslední slovo a dovolím si tvrdit, že bude hrát ještě velkou roli. Navíc, El a Kali určitě nebudou jediné „zázračné děti“, které byly využívány k experimentům. A to nás přivádí k doktoru Brenerovi a ostatním vědcům z laboratoře Hawkins, kteří dle tvůrců stále žijí a pravděpodobně se příští rok zase vrátí.

Já budu jenom doufat, že se příští podzim vrátí Stranger Things tak jak je znám – originální, vtahující a v neupadající kvalitě, kterou nám tvůrci slibují.

Zdroje: Yahoo, Indiewire, Hollywood Reporter, IGN, Elementary Weekly

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest