Znovuzrození Čarodějek: Jaké kouzlo pomůže jejich oživení?

Znovuzrození Čarodějek: Jaké kouzlo pomůže jejich oživení? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Další z řady skrz naskrz průměrných, leč do paměti vrytých seriálů začíná sbírat síly k návratu na obrazovky. Jak to s ním vypadá? Má šanci překvapit?

Minulý rok se touto dobou začal seriózně řešit reboot seriálu Čarodějky (Charmed). Vývoj byl však zastaven a odložen do teď. Důvodů bylo víc. Společnost CW objednala v prvé řadě pilotní díly k šesti jiným titulům a sestry kouzelnice vyšly naprázdno. Druhý důvod však celou situaci osvětluje více. Chystaný scénář prý nebyl zrovna to, co by si u CW představovali. Byl napsán Jessicou O’Toole a Amy Rardin, které spolupracovaly na seriálu Jane the Virgin, což je jakási modernější verze dívčí telenovely. 

Výše popsané je důležité pro charakteristiku obnovených prací na seriálu. Obě dvě ženy jsou nadále na palubě, kromě židle u psacího stolu jim patří i pozice výkonných producentek. Jako producentka se přidala i jejich kolegyně od Jane the Virgin Jennie Urman. Mužské pohlaví je zastoupeno Bradem Silberlingem (Řada nešťastných příhod) a producentem Benem Silvermanem. Na řeči o potenciálních herečkách do hlavních rolí je ještě brzy. V původním seriálu hrály Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan a v úvodních řadách Shannen Doherty.

Není tedy divu, že je rodící se verze Čarodějek popisovaná jako divoký, zábavný, feministický reboot o sestrách žijících v univerzitním městě, které zjistí, že mají nadpřirozené schopnosti. Kromě boje s démony budou brojit také proti patriarchálnímu pořádku a udržovat rodinné vazby.

Pilotní díl dostal jméno Dead Inside a bude o policistce vídající ducha svého bratra. Ten byl detektiv a tragicky zahynul při výbuchu. Čarodějky jí pomohou začít žít naplno, a zatímco pomáhají živým i mrtvým obětem zločinů, snaží se vymyslet, jak ukončit detektivovo bloudění po pozemském světě.      

Můj pocit ze směrování Čarodějek mi říká, že pokud se pilotu podaří vybojovat objednávku na natočení celé řady, dočkáme se dalšího průměrného kousku. Co vy na to? Bude z toho podobná trvalka jako třeba Gilmorova děvčata, nebo přepálená podívaná podepřená feministickými náladami západních zemí? 

Zdroje: TVLine I, II

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

michal | 15.10.2018 10:09
Puvodni carodejky se snazi prekonat miltikulti obsazenim (matka beloska a dcery hispanka, cernoska a mulatka asi). OMG ... z toho nemuze vzniknout nic dobreho.. a uz vubec nechapu jak muzou psat scenar zeny, co maji prsty v divci telenovele s prihodnym nazvem, vystihujici jejich ambice. Je to hnus velebnosti !!!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest