Netflix přetahuje velká jména hollywoodským studiím

Netflix  přetahuje velká jména hollywoodským studiím | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Stále sebevědomější streamovací televize neváhá nabízet stovky milionů dolarů ročně, aby si dlouhodě pojistila talentované hollywoodské tvůrce. 

Není to tak dávno, co byla streamovací videopůjčovna Netflix okrajovou záležitostí pro fanšjmekry, která se neslyšně pohybovala v neprobádaných vodách filmové a seriálové branže. Stačila dekáda vizionářského vedení a z projektu pro pár nadšenců na periferii se stala globální značka určující trendy současné televizní zábavy, která má od začátku tohoto roku celosvětově přes 118 miliónů platících předplatitelů. S rostoucí prestiží a vlivem roste i její sebevědomí, což se potvrdilo v několika uplynulých měsících, kdy Netflix přetáhl od velkých hollywoodských studií několik velkých jmen, která mají zajistit společnosti dlouhodobý úspěch a udržení dominantní pozici na trhu.

Největší akvizicí v historii společnosti je získání úspěšného producenta Ryana Murphyho, který dostal exkluzivní pětiletou smlouvu na 300 milionů USD pod podmínkou, že bude produkovat filmový a seriálový obsah výhradně pod ochrannými křídly Netflixu. Murphy odchází ze studia 21st Century Fox dva měsíce od oznámení, že většinový balík ve společnosti odkoupil Walt Disney. Jenom pro pořádek, věhlasný televizní producent stojí za úspěšnými seriály jako American Horror Story, American Crime Story nebo FEUD. Těch se sice jeho změna zaměstnavatele nedotkne, nicméně se nelze zbavit pocitu, že se jedná o první vlaštovku, která předznamenává budoucnost, ve které se čím dál tím více talentovaných filmařů a producentů bude snažit využít větší umělecké a tvůrčí svobody mimo velká filmová studia. Trend, který je již po několik let pozorovatelný především v herecké branži.

O přísloví, že jedna vlaštovka jaro nedělá, slyšeli pravděpodobně i na Netflixu, protože dalším velkým úlovkem se stala Shonda Rhimes, které přistála na stole čtyřletá smlouva na 100 milionů USD. Autorka strávila většinu svého tvůrčího života na televizní stanici ABC, kde za sebou nechává takové hity jako Grey´s Anatomy, How to get away with murder nebo Skandál. Při pohledu na její resumé je jasné, že Netflix získal do svého týmu další velkou posilu.

Oba přestupy představují pro Netflix obrovské vítězství především v symbolické rovině, protože společnost „legitimizují“ tím, že je schopna získat do svých řad ty nejlepší tvůrce a v podstatě ji tak staví na roveň největším hráčům na filmovém a seriálovém kolbišti. Nikdo nedokáže říct, co přinese budoucnost, nicméně Netflix dělá všechno proto, aby to byl on, kdo o ní bude pomocí nastolených trendů rozhodovat.

Zdroje: TVLine

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest