Hra o trůny: Jak se natáčela trýznivá smrt Hodora?

Hra o trůny: Jak se natáčela trýznivá smrt Hodora? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Trýznivá smrt bezelstného Hodora zasáhla snad všechny fanoušky Hry o trůny. Jak probíhalo natáčení jeho smrti a jakou měl sám herec o Hodorovi teorii?

Když v 6. sezóně Hry o trůny obětoval svůj život za záchranu Brana a Meery, jedno oko nezůstalo suché. Jeho smrt byla srdcervoucí. Trýznivá. Velmi bolavá. Hodor ztělesňoval v seriálu čistou nevinnost, důvěru a naivitu. Irský herec Kristian Nairn svůj seriálový osud prožíval velmi emotivně.

"Poprvé jsem se to nedozvěděl od Davida Benioffa a Dana Weisse, ale od mých klebetících kolegů. Ne vždy totiž dostáváme scénáře v tu samou chvíli. Popravdě, když jsem to zjistil, plakal jsem. Ne otevřeně, ale trochu jsem si zavzlykal pro sebe. Je to smutné, jeho smrt však vnímám uspokojivě," svěřil se po uvedení jeho závěrečné epizody herec. 

Hra o trůny: 6 postav, jejichž smrt fanoušky rozplakala
 

"Myslím, že když se to Hodorovi coby dítěti stalo, jeho hlava se jemně restartovala. Prožil zkrat. Jeho osobnost se změnila. Nemyslím si, že by Brana poznal, když ho pak znovu spatřil. Netušil, jakému osudu jde vstříc," vysvětluje. 

Fanoušci dlouho spekulovali o tom, jaké je tajemství Hodorovy prostoduchosti. Ani sám herec dlouho netušil nic o tom, jak jeho jméno vzniklo a co stojí za jeho chorou myslí. Dostalo se k němu dle jeho vlastních slov několik teorií, z nichž nejoblíbenější byla ta, že je bratrem Clegana: "Byl by Hodor, Sandor a Gregor. Víte, že Gregor byl velmi krutý k Sandorovi, když byli děti. Popálil mu tvář. Kdo ví, co udělal Hodorovi? Mohl ho vyhodit z dětské postýlky nebo kočárku a tím mu ublížit. S tím jsem si pohrával ve své hlavě," nechal se slyšet Nairn.

Přestože Kristian tušil, že jeho smrt dřív nebo později přijde a ve finále byla dle jeho názoru skutečně velkolepá. Její natáčení ho však stálo mnoho sil. 

 

Great to have a little catch up with mr @isaachwright 

Příspěvek sdílený kristiannairn (@kristiannairn),

"Ten den byl emotivní. K tomu byl ostrý vítr, který mi ošlehával tvář a vháněl mi do tváře falešný sníh. Skutečně jsem držel dveře. Z druhé strany bylo osm lidí, kteří na ně tlačili a já jsem je skutečně musel udržet. Bylo to velmi intenzivní a jedna z nejhezčích věcí byla, že mě pak Isaac (představitel Brana, pozn. red.) obejmul," dodal na závěr.

Chybí vám ve Hře o trůny Hodor? V galerii si kromě obrázků ze seriálu prohlédněte i to, jak vypadá Kristian v civilu.

Zdroje: THR, NYTimes

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest