Dva z Queensu: Leah Remini měla nutit kolegu ke scientologii

Dva z Queensu: Leah Remini měla nutit kolegu ke scientologii | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Na představitelku Carrie ze seriálu Dva z Queensu, Leah Remini, byl prý vyvíjen tlak ze strany scientologické církve. Měla za úkol naverbovat Kevina Jamese!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Co je to scientologie?

Pro pochopení, co je míněno slovem scientologie, jsme šli přímo ke zdroji. Sami scientologové tvrdí, že člověk je "nesmrtelná duchovní bytost, ve scientologii zvaná "thetan", aby se odlišila od předchozích definic duše, vlastního já a dalších. Jeho zkušenosti sahají daleko za hranice jednoho života. Jeho schopnosti jsou neomezené, i když si je momentálně neuvědomuje – ale může si je uvědomit a využít je. Je schopen nejenom vyřešit své vlastní problémy, dosahovat svých cílů a dosáhnout trvalého štěstí, ale také dosáhnout nových, vyšších stavů vědomí a schopností."

Studiem tohoto náboženství by měl člověk údajně dosáhnout své vlastní nesmrtelnosti a ukončit věčný koloběh narození a smrti. Mnozí však hnutí označují spíše za "církev slavných" nebo "vymývání mozků". Tato druhá strana mince poukazuje na to, že za celým projektem stojí jen jistá sorta manipulativnívch osob, která své "ovečky" ovlivňuje a duševně šikanuje. Za oponou uzavřené a vcelmi hlídané komunity se mají dít podle mnohých svědectví různé druhy násilí, ponižování a všemožné podivné praktiky.

Podivný je už jen fakt, že se jedná o alternativní náboženství založené v 50. letech 20. století americkým sci-fi spisovatelem L. R. Hubbardem. Co myslíte vy? 

Zdroj: People, Scientologie.cz

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Filip Filip | 29.05.2018 18:48
Zajimavy, No nejhorsi je kdyz se dve strany hadaji a treti ktery je rozhadal se tomu smeje. Jako v cele historii vetsiny konfliktů. Maji televizni kanal scientology tečka tv
Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1
4

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest