Extinct or Alive: Na horké stopě vyhynulým živočichům

Extinct or Alive: Na horké stopě vyhynulým živočichům | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Prozkoumejte odlehlé kouty světa a zapátrejte po zvířatech, jejichž hledání se jeví marné. Nebo snad ne?  

Již za pár dní, přesněji 10. června, můžete ladit populární stanici Animal Planet a zasednout k přírodovědnému dokumentu plného tajemna vinoucího se kolem ne tak dávno vyhynulých živočichů. Jde totiž právě o to tajemno, které obestírá těch několik vybraných živočišných druhů zařazených do epizod tohoto pořadu. Protože - jak nás kdysi v Jurském Parku poučil Jeff Goldblum: Život si najde cestu.

Tuto cestu bude hledat biolog a dobrodruh Forrest Galante, který v televizi už v roce 2016 pátral po ztraceném životu takzvaných vakovlků, zvířat považovaných za vyhynulé víc jak osmdesát let. Tentokrát se vydá na Taiwan po stopách poddruhu levharta obláčkového nespatřeného od přelomu osmdesátých a devadesátých let. Zajede také do newfoundlandské oblasti v naději, že nalezne známky přítomnosti vlka novofoundlandského, za jehož příběhem je napsaná tečka od roku 1911 a zamíří též na Madagascar, kde na izolované ploše ostrova zkusí dokázat skryté přežívání obřích lemurů, kteří to mají za sebou přes pět set let.

Modrá Planeta II: Nezapomeňte se nadechnout
 

Možná že jste již začátkem měsíce na zmíněné stanici zachytili zanzibarskou pilotní epizodu, která dostala stopáž přes osmdesát minut a představila seriál veřejnosti. Diváci si mohli odnést poznání, že se pořad snaží být zároveň historickou událostí, protože pracuje s hypotézou, že metody, podle kterých se stanovuje vymření druhů, nejsou tak průkazné, jak si mnozí myslí.

Extinct or Alive tvrdí, že kromě očitých svědectví a posledních fotografií zde existuje důkaz, který napovídá, že některá z vyhubených stvoření jsou kdesi v divočině skutečně naživu. Pokud se podaří jejich existenci dokázat, může to znamenat snahu o jejich ochranu a o jejich navrácení z říše mrtvých.

V galerii najdete obrázky rozebíraných tvorů a jak je vidět, nejde o žádná drobná zvířátka. Jejich znovuobjevení by bylo velkou událostí, tak jestli vás jejich osud zajímá, můžete být při tom.   

Zdroje: TheHollywoodReporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

132
1
4
1

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest