Fear the Walking Dead: Tvůrci čelí žalobě

Fear the Walking Dead: Tvůrci čelí žalobě | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Tvůrci seriálů o zombících mají na stole žalobu. Už zase! 

To, že seriál Živí mrtví už řadu let čelí milionové žalobě, je už passé. Režiséra první řady, Franka Darabonta, zjevně více baví otravovat vedení AMC kvůli svému údajnému podplacení, místo aby natočil další filmovou pecku jako za starých let. A já bych se vsadil, že se tento spor stejně nikdy nevyřeší. Ovšem studio nyní čelí další žalobě, tentokrát týkající se spin-off seriálu Fear the Walking Dead. A to ze strany tvůrce oblíbeného komiksu Dead Ahead, Mela Smitha, který mimochodem se seriálem nemá nic společného. Ten si při sledování druhé řady povšiml, že jsou jisté prvky dosti podobné těm jeho v komiksu, a tak nařkl tvůrce z porušování autorských práv. Jinými slovy z kopírování. Zda je ale třeba tuto žalobu brát opravdu vážně, posuďte sami.

Na jedné straně máme komiks, který se odehrává na moři, a na straně druhé seriál, který tento koncept od něho údajně okoukal. I když seriál rozhodně nekopíruje děj či destinaci komiksu, tak podle Mela Smitha si převzal jisté myšlenky, které se uskutečňují ve stejnou dobu a ve stejných formátech jako v komiksu. A kdo je podle něj hlavní vyník?

Jistý David Alpert, který v době vydání komiksu dělal Melu Smithovi agenta. Ten ale zároveň sloužil i jako obchodní manažer Robertu Kirkmanovi, autorovi komiksu Živí mrtví, ze kterého byl následně vytvořen hlavní stejnojmenný seriál. A když se studio rozhodlo natočit spin-off Fear the Walking Dead, vedení přiřadilo Davida Alperta do pozice výkonného producenta. Tím pádem poté mohl okopírovat prvky ze Smithova díla. Tak co, berete to s vážnou tváří, nebo vám to, stejně jako mně, přijde lehce přitažené za vlasy?

Zdroj: hollywoodreporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest