Hra o trůny: 15 stěžejních faktů o zkaženém neodvysílaném pilotu

Hra o trůny: 15 stěžejních faktů o zkaženém neodvysílaném pilotu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Seriál Hra o trůny možná milujete, ale věděli jste, že celá první epizoda se musela od základů předělat? Odkryjte s námi dopodrobna tajemství toho, jak vypadala.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Hra o trůny se mezi diváky po celém světě těší takové lásce a oblibě, jaké se snad žádnému jinému seriálu v historii dosáhnout nepodařilo. Fanoušci už se nemohou dočkat příštího roku, až se jim po dvouleté přestávce konečně dostane velkého epického finále. Pokud by ale všechno šlo podle původních plánů showrunnerů Davida Benioffa a D. B. Weisse, válel by se momentálně projekt někde na dně popelnice a ihned po odvysílání by byl nejspíš zrušen. Mnoho pravidelných diváků totiž nemá ani ponětí, že celá pilotní epizoda se musela kompletně předělávat a přetáčet. Podle všech lidí, kteří se na ní jakkoliv podíleli nebo dostali možnost vidět některé její útržky, se jednalo o absolutní katastrofu. V dnešním článku se proto podíváme na patnáct zajímavostí týkajících se právě této nikdy nezveřejněné epizody a podíváme se, jak mohla vlastně vypadat. POZOR, článek se neobešel bez spoilerů.

Hra o trůny: 7 slavných, které jste v seriálu nepostřehli
 

Dvě hlavní postavy byly přeobsazeny

Po dokončení prvního dílu si tvůrci plně uvědomili, že natočený materiál má neskutečné množství problémů a budou ho muset skrz naskrz předělat. Úpravy potřeboval hlavně scénář a celkový příběh, producenti se ale rozhodli i přeobsadit dvě ženské role. A nejedná se o jen tak nějaké služky v pozadí s jednou jedinou replikou. Nové představitelky byly vybrány pro postavy Catelyn Stark a Daenerys Targaryen. Dračí královnu si původně měla zahrát Tanzin Merchant, známá například díky seriálu Tudorovci a filmové Janě Eyrové. Proč musela být zrovna její role přeobsazena, nám herečka ani tvůrci samotní nikdy nepověděli, jediný, kdo její výkon okomentoval, byl autor knižní předlohy George R. R. Martin, jemuž se prý Merchant v roli zamlouvala a neměl s ní sebemenší problém. Jennifer Ehle, která si v pilotu zahrála Catelyn Stark, z role vycouvala sama, jelikož se nechtěla upsat na několik sezón dopředu a rozhodla se raději věnovat se své rodině. Některé její natočené scény se Sansou (Sophie Turner) byly v přepracované epizodě přesto použity a Michelle Fairley, která po ní roli Catelyn převzala, do nich byla zakomponována až ve střižně.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Dana | 04.12.2018 14:19
Jak moc nahlas ještě měla Lysa řvát před svou smrtí, že to byla ona, kdo zabil Jona Arryna, že s tím Lannisterové neměli nic společného a že ho zabila kvůli něčemu úplně jinému, než incestní velezradě, aby to došlo úplně všem a třeba i tady to nebylo zmiňované blbě?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest