Živí mrtví: Co stojí za návratem mrtvých postav?

Živí mrtví: Co stojí za návratem mrtvých postav? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
V poslední epizodě Ricka Grimese si nostalgicky zavzpomínáme.

Pozor, článek obsahuje spoilery k 9. řadě!

Rickův čas v Živých mrtvých se nevyhnutelně krátí a minulá epizoda nám to jenom potvrdila. V té se náš hlavní hrdina dostal do bezvýchodné situace, kdy byl obklopen hordami zombíků a třešničku na dortu tomu přidal následný osudný pád z koně. Při něm dopadl na betonový kvádr, který mu svými trčícími kovovými tyčemi propíchl hrudník. V příští epizodě s názvem „Co přijde potom“ se dozvíme, jak jeho příběh skončí a první náznaky už přinesl zveřejněný trailer.

Živí mrtví: Klip z poslední epizody Ricka Grimese je plný emocí
 

Ten se poctivě věnuje pouze jemu a obsahuje jak reálné scény, tak halucinační výjevy, kdy vidíme například jeho zesnulého kámoše Shanea nebo samotného Ricka procházejícího polem mrtvých těl. A právě o této momentce se dnes budeme bavit. Stále sice není potvrzené, zda je tento hororový výjev skutečný nebo se nachází pouze v jeho hlavě, ale zkusme použít trochu logiky. Když tuto scénu rozebereme, vidíme rozlehlé moře mrtvol zahalené hustou šedou mlhou. Nic ani přibližně stylizovaného jsme v seriálu nikdy neviděli a vzhledem k umístění děje neexistuje ani žádné blízké místo, kde by se mohlo toto nacházet.

Co je na této scéně tak zajímavé? Dvě konkrétní věci. Za prvé, tato scéna se inspiruje komiksovou předlohou. Přesněji obálkou jubilejního stého čísla komiksu, ve kterém se poprvé setkáme se záporákem Neganem a naposledy vidíme živého a následně popraveného Glenna. Na obálce poté vidíme Ricka stojícího na hromadě mrtvých těl, mezi kterými rozeznáme například jeho bývalého nepřítele Guvernéra, bývalého kamaráda Shanea a bývalou manželku Lori. A tím se konečně přesouvám ke druhému a mnohem zásadnějšímu faktu.

Možná jste už postřehli, že ku příležitosti odchodu Andrewa Lincolna se v seriálu dočkáme také návratu několika starých známých postav. A protože označení „starých známých“ zde znamená mrtvých, všichni se objeví právě v této scéně mezi ostatními mrtvolami. Přesněji se dočkáme Shanea, Hershela a Sashi. Účast této trojce osobně potvrdila showrunnerka Angela Kang na Comic Conu v New Yorku před pár měsíci. A i když to vypadá, že Rick se ke svým mrtvým přátelům brzy přidá, nezapomínejme na Angelino prohlášení. V tom nás fanoušky ujišťuje, že nic nemusí dopadnout tak, jak se na první pohled zdá.

Zdroj: Comicbook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest