Star Wars: Resistance: Zhodnocení 10. epizody

Star Wars: Resistance: Zhodnocení 10. epizody | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zatím poslední zveřejněná epizoda ostudu zlepšující se kvalitě rozhodně nedělá. Právě naopak.

Laťka seriálu Star Wars: Resistance v posledních týdnech začala stoupat, tudíž jsem byl zvědavý, jak si povede již 10. epizoda s názvem „Secrets and Holograms“. A i přes již trochu vyšší očekávání musím říct, že nová epizoda byla opravdu milým překvapením. Tím nejvíce vítaným pak určitě bylo, že výhrady, které byly součástí doposud každé epizody, se v této epizodě již neobjevily.

V první řadě jde o postavu Neekua (Josh Brener), kterou se tvůrci rozhodli z celé epizody rovnou vyškrtnout. Vzhledem k tomu, jak moc je tato postava mimo, tak to byl určitě dobrý krok. Asi největší pozitivum ale přišlo v případě Kazudy (Christopher Sean), který se snad poprvé nechoval tak groteskně jako vždycky. Kdyby se alespoň takto dokázal Kazuda chovat i po zbytek epizod, bylo by to určitě ku prospěchu celého seriálu.

Dabéři Anakina Skywalkera a Ahsoky Tano spolu pracují na tajném projektu
 

Mile překvapil i samotný příběh, který měl dobrou strukturu a nenudil. Je sice pravdou, že jsme kromě Neekua neviděli z posádky Fireball v podstatě nikoho, nicméně zápletka byla dobře zvládnuta, čili nepřítomnost všech ostatních členů ani nevadila. Poměrně vítaný byl také návrat postavy Rucklina (Elijah Wood), především bylo ale zajímavé odhalení, že kapitán Doza sloužil kdysi v řadách Impéria. Následující epizody se tak můžou od tohoto zjištění velmi slušně odrazit. A v poslední řadě nesmím také zapomenout zmínit scénu s drtičem odpadků, která trefně odkazovala na filmovou Epizodu IV

Jaký je tedy závěr? Je sice pravdou, že seriál má pořád hodně daleko ke svým dvěma předchůdcům, nicméně i tak je rychlý nárůst kvality epizod opravdu znatelný. Nyní je to totiž snad úplně poprvé, kdy nemám nejnovější epizodě ale vůbec co vytknout. Seriál se tak ve své kvalitě nadále zlepšuje a pokud bude v této cestě pokračovat, pak si jistě může u mnohých napravit svou reputaci. A co nás čeká příště?

V 11. epizodě s názvem „Station Theta Black“ se do centra všeho dění opět vrátí Poe Dameron (Oscar Isaac). Spolu s ním se Kazuda vydá na prozkoumání bývalé základny Prvního řádu. Po úspěšném přistání se ale naši hrdinové dozvídají, že základna není vůbec tak opuštěná, jak by měla být. Kromě Poea se má v příští epizodě objevit také kapitánka Phasma (Gwendoline Christie). Tak snad bude 11. epizoda ve zvedající se laťce pokračovat. Dole v galerii si můžete prohlédnout obrázky z 10. epizody. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest