Supergirl představila vůbec prvního transgender superhrdinu

Supergirl představila vůbec prvního transgender superhrdinu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Bojovníci za lidská práva mohou opět jásat. Komiksový svět přivítal svého prvního transgender hrdinu. Jukněte v galerii!

Seriál Supergirl, který patří do provázaného světa superhrdinských seriálu Arrowverse od DC a stanice CW, nyní běží svojí čtvrtou sérií. V ní se opět představují nové a nové postavy, jak je v těchto komiksových seriálech zvykem, např. ještě letos uvidíme Lexe Luthora v podání hvězdy Dva a půl chlapa Jona Cryera. Kromě toho však čtvrtá série překročila i obecný milník, a to tím, že představila vůbec prvního hraného transgender superhrdinu, respektive superhrdinku.

Kit Harington ze Hry o trůny zaútočil na Marvel kvůli homosexualitě
 

Postavu jménem Nia Nal si zahrála Nicole Maines, která prodělala změnu pohlaví před několika lety. Nejvíce se do povědomí zapsala soudním procesem z roku 2013, ve kterém Maines, tehdy pod pseudonymem Susan Doe, vyhrála spor u nejvyššího soudu v Maine o používání veřejných toalet, což jí bylo zakázáno tamní školou. Její role Dreamer, což je její superhrdinské alter ego, je tak její první větší rolí. V dnešní době, která je LGBT skupině daleko více nakloněna, se jedná o další vítězství v rámci lidských práv, které především v USA hodně hýbou děním.

V komiksech má její postava schopnost předvídat události, ovšem trpí určitou formou narkolepsie. V galerii se mrkněte na promo fotku Maines v kostýmu i její fotky po přeměně v dívku.

Zdroj: CW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Daniell | 24.02.2019 22:03
Řeknu to na rovinu, kdyby mi před čtením tohohle článku někdo ukázal foto tý herečky a řekl, že je to předělaný chlap, nevěřil bych tomu. Chci jednoduše říct, že při pohledu na ní je to jako by se už ženou narodila.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest