Stranger Things: Rozbor traileru na 3. řadu

Stranger Things: Rozbor traileru na 3. řadu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 52 obrázků
Co vše se skrývá pod povrchem první upoutávky na třetí sezónu hororového hitu?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Nejspíš nejtajemnější část traileru ukazuje skupinu lidí navlečených v ochranných oblecích a s plynovými maskami přes obličej, která pracuje na velkém zařízení připomínající svítivý tunel. Něco se ale zvrtlo a stroj exploduje za doprovodu mnoha elektrických paprsků, jež se rychle propalují skrz oděvy přítomných. Co se v této scéně děje, můžeme jen spekulovat, tunelovitý vzhled vybuchujícího zařízení by ale mohl napovídat, že se někdo snaží postavit novou bránu do Upside Down. Díváme se snad na laboratoř, která se možná ukrývá uvnitř Starcourt Mall? Snažil se snad vědecký tým vstoupit do jiné dimenze a masky mají na sobě proto, že atmosféra v Upside Down je toxická? Mohlo by se jednat o dříve zmíněnou infiltraci ze strany Ruska, které se snaží v místě kontaktu s cizí dimenzí provádět vlastní výzkum? Přední část stroje dokonce připomíná nějaký kanón a v pozdějších záběrech vidíme světelný paprsek stejné barvy jako blesky při explozi. Jedná se snad o zbraň? A pokud ano, proti komu?

Konečných třicet vteřin ukázky hodně rapidně stříhá a ukazuje nám mnoho zajímavých záběrů. Na prvním se představuje poslední nová postava pro tuto řadu, a tou bude reportér hawkinských novin Bruce, jehož si zahraje Jake Busey. Tvůrci seriálu, bratři Dufferovi, prý roli napsali přímo pro Buseyho podle jeho dřívější práce na filmu Přízraky od Petera Jacksona a popisují ji jako muže s velmi zpochybnitelnou morálkou a nechutným smyslem pro humor. Alespoň mě tedy jeho scéna v traileru evokuje spíše šílence než cokoliv jiného. Je celý zakrvácený, s úsměvem maniaka na tváři a podle pozadí se prochází stejnou nemocnicí, kde na konci ukázky vidíme nové monstrum a Jonathana. Na druhém obrázku vidíme Eleven s americkou vlajkou přes oči a před regálem plným její oblíbené pochoutky, vaflí značky Eggo. Nejspíš je někde uvnitř Starcourt Mall, mentálně se ale nachází v prázdnotě své mysli, jeden pozdější záběr ji ukazuje právě v této lokaci ve stejném oblečení.

Na čí oko se to díváme? Podle černých žilek okolo duhovky připomínající infekci by se mohlo jednat o Billyho, o jehož nákaze z Upside Down jsme se bavili před chvílí. Na druhé fotce se vracíme zpátky k neznámému vrahovi ze zábavního parku. Má na sobě jiné oblečení a tentokrát se rozhodl pro větší palebnou sílu. Používá totiž samopal. Vchod za ním bude určitě patřit nemocnici, v níž vidíme nové monstrum, nebo obchodnímu centru. A vzhledem k tomu, že tvůrci tak rádi odkazují na popkulturu minulého století, je zabijákův vzhled možná inspirovaný Arnoldem Schwarzeneggerem v Terminátorovi. Alespoň mně ho určitě připomíná.

Další velmi tajemný záběr ukazuje dvě ženy, nejspíš matku s dcerou. Pokud se nemýlím, žena napravo je Heather, plavčice, která by se měla pohřešovat. Obě vypadají hodně roboticky a nepřirozeně, téměř bez emocí, mohlo by je tedy něco ovládat? Mindflayer tuto schopnost předvedl už minulou řadu na Willovi, pronikl snad nějakým způsobem do Hawkins a zmocnil se několika tamějších občanů? Dále vidíme zbitého a zkrvaveného Stevea, jemuž někdo bolestivě vpichuje do krku injekci. Co se tu děje, nemáme páru. Ještě před odhalením netvora dostaneme záběr na matku Mikea a Nancy u bazénu, kde evidentně flirtuje s Billym. Jeho předstíranému šarmu propadla už minulou řadu, tak uvidíme, jak se jejich vztah vyvine.

Konečně jsme se dostali k finálnímu odhalení dosud neznámé nestvůry. Objevila se uprostřed nemocniční chodby a Nancy s Jonathanem ji s hrůzou sledují. Nepodobá se ničemu, co jsme dosud v seriálu potkali, a zdá se, že se během traileru postupně vyvíjí a rostou jí další a další končetiny. Ačkoliv je to hrozná myšlenka, je možné, že se ve skutečnosti jedná o zmutovaného člověka. Jednoznačným adeptem by v tomto ohledu byl Billy. Jeho infekce se začala šířit, šel si ji nechat vyšetřit do nemocnice, ale netušil, kam až může nákaza zajít. Myslím, že i přes jeho namyšlenost a mentální problémy by mu takový osud nikdo nepřál.

Objevili jste v traileru další tajnosti? Myslíte, že jsem něco přehlédl? Nebojte se ozvat v komentářích se svými vlastními teoriemi.

Zdroje: ScreenRant, FoundFlix, WhatCulture

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

schonecek | 29.03.2019 17:12
SarkaCarka: Moc děkuji! :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest