The Eddy: Seriálový debut Damiana Chazella obsadil hlavní roli

The Eddy: Seriálový debut Damiana Chazella obsadil hlavní roli | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Americký Jazzový muzikant se v Paříži ukrývá před světem a do latě ho dá až jeho dcera.

Mladý filmař Damien Chazelle vzal Hollywood útokem, když se svým režijním debutem Whiplash posbíral na Oscarech v roce 2015 tři ocenění. Byla mu věštěna velká budoucnost a Chazelle se za projevenou důvěru odvděčil romatickým muzikálem La La Land, který o dva roky později na předávání cen Akademie uzmul sošek hned šest. Z neuvěřitelných 14 nominací. Loni bojovalo jeho životopisné drama První člověk o čtyři ceny.

Nyní se talentovaný režisér, který si libuje v jazzové tématice, přesouvá z kin na Netflix. Pro ten vytváří osmidílnou minisérii s názvem The Eddy, jejíž hlavním hrdinou má být úspěšný americký jazzový muzikant Elliot Udo. Elliot opustí Státy a usadí se v Paříži, kde se schovává před světem a stává se spolumajitelem nepříliš úspěšného jazzového klubu. Protože by to nebyl Damien Chazelle, kdyby tam nefiguroval jazzový klub. Elliot střídavě randí se zpěvačkou místní kapely, avšak je emocionálně uzavřený a něco se sebou začne dělat teprve v momentě, kdy se v Paříži objeví jeho patnáctiletá dcera. Děj je zasazený do multikulturního prosředí, v sérii se tak bude hovořit anglicky, francouzsky a arabsky.

Hlavní role se ujme veterán filmu i televize André Holland. Ten si střihl roli i ve filmu Moonlight, který v kategorii Nejlepší film porazil Chazellův La La Land. Jeho herecká kariéra začala rolí v seriálu Zákon a pořádek, poté střídal televizi i film, mezi jeho známější televizní role patří ty v seriálech The Knick, American Horror Story nebo Castle Rock. Holland se bude na projektu podílet i jako producent. 

S obsazením hlavní role začíná minisérie dostávat jasnější kontury. Je celkem škoda, že se na projektu nebude posílet Chazellův nerozlučný kolega a skladatel Justin Hurvitz, originální hudbu ale složí Glen Ballard, šestinásobný držitel ceny Grammy, takže o kvalitní hudební doprovod nebude nouze. The Eddy se bude natáčet ve Francii, datum premiéry ještě oznámeno nebylo. 

Co na obsazení hlavní role říkáte? Dejte nám vědět do komentářů. 

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest