Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell

Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Střet bílých chodců s obyvateli Westerosu už klepe na dveře, kdo při něm podle nás položí život?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Tyrion Lannister je už od úplného počátku jednou z nejoblíbenějších postav celého seriálu a rozhodně nejvíce citovaný. Po svém vrcholném přelomu na konci 4. sezony ale jeho linka malinko upadla a už ani zdaleka není někým, kdo sám žene příběh kupředu, ale spíše se veze. Peter Dinklage je ale stále fenomenální a fanoušci na Tyriona díky jeho skvělému výkonu nikdy nezanevřeli. Bylo by proto docela zklamání, kdyby milovaný trpaslík seriál opustil jen jako jedna z mnoha obětí velké bitvy, aniž by definitivně ukázal, zda je strategickým géniem, za kterého se považuje, anebo přeceňovaným hráčem, na kterého čeká definitivní politický pád. Scenáristé si pro něj jistojistě nachystali uspokojivější konec, než jen roztrhání na kusy mrtvolami.

Poslední tři zástupci rodu Starků mají před sebou každý ještě potenciální budoucnost, takže by byla škoda všechny zavraždit už ve třetí epizodě. Sansa je nyní vládkyně severu a paní Winterfellu, která se nehodlá jen tak podřídit vládě dračí královny. Jejich politické soupeření tedy potřebuje z příběhového hlediska nějaké pořádné rozuzlení, ne předčasný konec uprostřed bitvy. U Aryy je důvod jasný. Po celý seriál si vede svůj seznam jmen. Úspěšně jich mnoho vymazala a dočkala se pomsty, stále jí ale několik zářezů zbývá, jmenovitě jsou to Cersei nebo Hora. Možná se na jejich smrti nebude sama podílet, určitě by ale byla škoda zabít ji ještě předtím, než na ně dojde. Bran nám v minulé epizodě pověděl, že dokud žije on, žije s ním i paměť světa lidí. I kdyby živí bitvu nakonec prohráli, musí jako Tříoká vrána zůstat naživu, jinak Night King svým způsobem vyhrál. Jak Bran přežije, když bude v Božím Háji dělat návnadu, to teprve uvidíme.

2. Postavy s nejasným osudem

Nyní se přesouváme k postavám, které by při bitvě mohl osud dohonit, ale mají i jistou šanci na přežití. Začněme s nejdivočejší proměnnou, a tou není nikdo jiný, než samotný Night King. Jeho přežití totiž závisí hlavně na tom, kam se scenáristé rozhodli příběh směrovat ve finálních třech epizodách - zda se chtějí věnovat čistě mezilidským konfliktům anebo do nich nemrtví stále mají výrazně zasahovat.

Jestli dokážou živí obrátit bitvu na svou stranu a o hrozbu bílých chodců bude postaráno, musí Night King bezpodmínečně zemřít. Dokud si volně chodí po světě, jeho vojsko nemůže být nikdy úplně poraženo. Obránci Winterfellu ale mohou s velkou pravděpodobností také selhat, Night King odejde jako vítěz a bude pokračovat ve svém postupu dál na jih.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 01.05.2019 07:59
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest