Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell

Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Střet bílých chodců s obyvateli Westerosu už klepe na dveře, kdo při něm podle nás položí život?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

V zajímavé situaci je momentálně i Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau). Od shazování dětí z oken ušel pořádnou cestu, a když opět dorazil do Winterfellu, definitivně tím nechal své staré já za sebou a je ochoten položit při obraně říše vlastní život. Svou přeměnu v pozitivní figuru má tedy prakticky za sebou a jeho příběh může pokračovat dvěma různými způsoby. Buď všem v poli ukáže, kdo doopravdy je a zaplatí cenu nejvyšší, nebo bitvu přežije a ještě sehraje nějakou roli v boji proti své sestře a bývalé milence Cersei. Osobně si netroufám tvrdit, která možnost to bude.

Dalším potenciálním adeptem k odchodu je ser Davos Seaworth (Liam Cunnigham). Jak sám řekl minulou epizodu, s mečem není zrovna expert a jeho přežití v Bitvě o zátoku Blackwater a v Bitvě bastardů je prakticky jen šťastná náhoda. Diváci mají Davose rádi, seriál skvěle komediálně osvěžuje a jeho odchod by tedy dokázal vyždímat dostatečně emocí a zároveň by nijak fatálně neovlivnil konflikt zbývajících lidských hráčů. Přesto by ale byla škoda nechat ho jít ještě před jeho posledním setkáním s Melisandrou (Carice van Houten), které v případě budoucího shledání slíbil smrt za vraždu princezny Shireen.

Po Gendryho (Joe Dempsie) krátkém románku s Aryou by nebylo obtížné představit si smrt i u něj. Alespoň na jeho novou přítelkyni by to určitě mělo dopad. Svůj úděl splnil, do války se zapojil, pomohl pro armádu ukovat zbraně z dračího skla a nyní by v bitvě položil život. Skoro nikdo ale neví, že je ve skutečnosti bastardem Roberta Bartaheona (Mark Addy), což by mohlo eventuálně s nástupnictvím na trůn nějakým způsobem zamíchat.

O království se vždy snažil co nejlépe starat Varys (Conleth Hill), který se v průběhu epizody jako jeden z Daenerysiných nejcennějších rádců bude ukrývat v kryptách. Po celou 7. sezonu byl ale víceméně nevyužitý a od Melisandry se dočkal předpovědi, že ve Westerosu jednou zemře, mohlo by k tomu tedy dojít právě tady?

Jistou šanci k úmrtí bych viděl i u Samwella Tarlyho (John Bradley) a jeho partnerky Gilly (Hannah Murray). U těchto dvou by byla emocionální odezva prakticky zaručená. Z minulého dílu to vypadá, že Gilly bude mít na starosti velení v katakombách a bude se starat o všechny ženy a děti. Pokud se mrtví dostanou do hradu, bude nejspíš jako první na ráně. Sam se i přes Jonovo naléhání nejspíš vydá bojovat na hradby. Vzhledem k jeho bojovým schopnostem tedy smrt nezní úplně šíleně. Mnoho fanoušků si ovšem myslí, že právě Sam se po konci celého seriálu vydá zpět mezi maestery a všechny události sepíše do jednoho velkého eposu, což by samozřejmě ze záhrobí udělat nemohl.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 01.05.2019 07:59
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest