Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell

Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Střet bílých chodců s obyvateli Westerosu už klepe na dveře, kdo při něm podle nás položí život?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Pokud můžeme věřit klasickým scenáristickým náznakům, tak by mohla při bitvě padnout i vládkyně Medvědího ostrova Lyanna Mormont (Bella Ramsey). Diváci milují její nemilosrdný přístup k věci a minule se vůbec poprvé setkala se svým bratrancem Jorahem (Iain Glen), o němž si povíme později. Ten ji varoval, aby do bitvy nechodila, ona se ale rozhodla podpořit své vojáky. Hra o trůny už dříve ukázala, že zabíjení dětí se nijak nezdráhá, lady Mormont tedy z bojiště odejít nemusí. Tedy...alespoň ne živá.

Bílí chodci s sebou přinášejí zimu a chlad, jejich protikladem a dost možná nejefektivnějším nepřítelem by tím pádem měli být draci. Viseriona už se jim úspěšně povedlo dostat do svých řad a na jeho hřbetě se momentálně prohání Night King. Pokud tedy dojde k dračímu klání, je relativně velká šance, že alespoň jeden ze dvou zbývajících draků při souboji se svým mrtvým bratrem padne. V tomto ohledu by volba padla spíše na Rhaegala, který byl oproti Drogonovi zavřený v podzemí a je tím pádem menší a slabší. Pro nemrtvého Viseriona tu platí stejné dvě možnosti, jako u Night Kinga. Pokud mrtví prohrají, půjde k zemi s nimi. Pokud zvítězí, nejspíš zůstane jejich věrnou zbraní.

Nakonec tu máme Sandora Cleganea, neboli Hounda (Rory McCann). Naskrz seriálem se z poslušného sluhy krále Joffreyho (Jack Gleeson) ochotného zabíjet nevinné vypracoval více méně až na status antihrdiny. Konečně se znovu setkal jak s Brienne z Tarthu (Gwendoline Christie), tak se svou bývalou parťačkou Aryou a je rozhodnutý bojovat za živé. Jeho přerod v hrdinu je téměř naplněný a jednou z možností, jak ho úplně završit, by bylo sebeobětování. Zároveň ale tvůrci na konci minulé sezony a při marketingu té aktuální slibovali, že by se měl Hound dříve či později dočkat souboje se svým bratrem Gregorem, na který tak dlouho čeká. Byly to všechno jen plané sliby, nebo Sandor Clegane válku s mrtvými přeci jen přežije?

3. Postavy, s nimiž se nejspíš rozloučíme

Konečně jsme se dopracovali k seznamu těch, jimž pravděpodobně můžete dát touto epizodou sbohem. Nejdříve si povíme o smrtích, na které podle nás určitě dojde, ale slzy nad nimi nejspíš neuroníte. Ve Winterfellu je totiž postav tolik, že na některých vám holt bude záležet více než na jiných. Tři postavy, které bych nelidsky zařadil mezi ty méně milované, jsou Beric Dondarrion (Richard Dormer), Dolorous Edd (Ben Crompton) a Jonův věrný zlovlk Ghost. Ne že by divákovi byla tato trojice lhostejná, to samozřejmě neříkám, se zbytkem postav se ale bohužel nemůže rovnat.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 01.05.2019 07:59
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest