Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell

Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Střet bílých chodců s obyvateli Westerosu už klepe na dveře, kdo při něm podle nás položí život?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Beric se po dlouhé absenci ukázal v 6. řadě a minulou sezonu přežil společně s ostatními výpravu za Zeď. Tam ale ztratil svého přítele Thorose, jemuž vděčí za řadu zmrtvýchvstání a bez něj už nebude schopný smrt znovu překonat. Počítáme tedy s tím, že v bitvě o Winterfell padne nadobro. Dormer navíc v rozhovorech naznačil, že Dondarrion by v tomto bodě smrt uvítal, což mluví samo za sebe. Dolorous Edd, nynější velitel Noční hlídky, přicestoval do hradu společně s Bericem a ve své poslední scéně vzpomínal společně s Jonem a Samem na léta strávená v Castle Black. Už to by mělo být indikátorem, že se zpět na Zeď asi nevrátí. Ghost je jako jediný z šesti zlovlků pořád po boku svého pána a jelikož ho tvůrci několik předchozích sezon prakticky ignorovali, jeho náhlý návrat v minulé epizodě o něčem svědčí - znovu bude mít nějakou roli. A tou by samozřejmě mohla být i hrdinná smrt.

Nyní už k úmrtím, která nám nejspíš při sledování vženou slzy do očí. Jasnou adeptkou na smrt je po minulé epizodě Brienne z Tarthu. Nejenže mají postavu všichni v lásce, ale ve své závěrečné scéně po sedmi dlouhých sériích dosáhla svého životního snu. Pasování na rytíře. Scéna byla nesmírně emotivní a uspokojující, zároveň ale mohla klidně na Briennino čelo namalovat terč. Jejím šancím na přežití nic nepřidává ani to, že velí vlastnímu křídlu a při bitvě bude v prvních liniích. Společně s ní se nejspíš do boje vydá i její věrný panoš Podrick Payne (Daniel Portman), pro něhož tím pádem taktéž nevypadá budoucnost zrovna růžově. Nehezký osud podle nás čeká i na jejího potenciálního nápadníka Tormunda (Kristofer Hivju), který dostal v minulém díle podobně jako Brienne mnoho prostoru a fanoušci o něm nemohou říct křivého slova. Navíc to vypadalo, že pochopil, že Brienne jeho divokou náklonnost zřejmě nikdy opětovat nebude. Mohl by se snad obětovat právě pro ni?

Snadnými cíli se po svém rozhovoru o tom, jak se společně usadí na ostrově Naath a budou žít v klidu a míru, stali i Grey Worm (Jacob Anderson) a Missandei (Nathalie Emmanuel). Očividnou volbou by ze zamilovaného páru byl Grey Worm, který je vrchním velitelem Neposkvrněných a bude tedy uprostřed bitevní vřavy. Něco mi ale říká, že by scenáristé mohli na poslední chvíli překvapit a místo něj nechat zemřít Missandei. Každopádně ale nepočítejte s tím, že by z bitvy odešli oba. Daenerys bude po vítězství či porážce ale oplakávat více než jednu velkou ztrátu, protože dle našeho úsudku má dny sečtené i Jorah Mormont. Jako u mnoha výše zmíněných postav došel jeho příběh uspokojivého konce. I přes velkou zradu a onemocnění šedým lupusem se dokázal znovu zařadit po bok své milované královny. Byl by pro něj snad v tomto bodě lepší konec, než zemřít za její ochranu?

Poslední a podle nás nejjistější obětí celé bitvy bude Theon Greyjoy (Alfie Allen), postava, kterou potkal v průběhu seriálu dost možná ten nejhorší osud. Při pokusu přinést svému rodu slávu se uchýlil až k vraždě nevinných, upadl do zajetí, byl zmrzačen a dlouhé měsíce či snad i roky psychicky a fyzicky mučen, ale navzdory všemu v sobě nakonec našel odvahu a zachránil jak Sansu ze spárů Boltonů, tak svou sestru před jejich vlastním strýcem. Nyní dorazil na Winterfell, aby odčinil své hříchy a jednou provždy se rozhodl, že jeho věrnost a srdce patří vedle sestry také rodu Starků. Pokud tohle všechno nezní jako jasná cesta k hrdinské smrti při obraně Brana, jemuž Winterfell ve 2. řadě odcizil, tak už nevím, co by mohlo.

Tím končí naše spekulace o tom, jaký úděl čeká na jednotlivé postavy Hry o trůny ve třetí epizodě 8. řady. Souhlasíte s našim výběrem? Je někdo, koho podle vás potká jiná budoucnost? Napište nám do komentářů a během zítřka přijďte zkontrolovat, jak moc či jak málo jsme se trefili.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 01.05.2019 07:59
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest